Fedett fürdőkomplexumot adtak át Bükkszéken

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 14. 10:10

A Bükkszéki Gyógy- és Strandfürdő 1,5 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetőn fedett résszel bővült, a létesítményt pénteken adta át rendeltetésének Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Megnyitójában a miniszter elmondta: a kormány a “Gyógyító Magyarország Egészségipari Program” beruházásaira 31 milliárd forintot különített el, ebből 6,3 milliárd kifejezetten a turisztikai attrakciók megvalósítását szolgálja. Utóbbi keretből 1,5 milliárd jutott a bükkszéki építkezésre.

Fazekas Sándor hozzátette: a község életében igen nagy jelentőségű beruházás 50 munkahelyet is teremt, ami igen fontos a hátrányos helyzetű pétervásárai kistérségben. A fedett fürdő megépítése a gyógyvíz kihasználását nem korlátozza a nyári hónapokra, a látogatók pedig felfedezhetik a környék természeti értékeit és történelmi nevezetességeit is.

Az MTI kérdésére Fazekas Sándor kifejtette: a helyi idegenforgalom fejlesztése nemcsak közvetlenül a fürdő alkalmazásában állók számára teremt munkahelyet, hanem a községben élők is könnyebben piacot találhatnak így termékeiknek. A kormányzat éppen azért egyszerűsítette az élelmiszerek értékesítésére vonatkozó szabályokat, hogy a kistermelők a házilag előállított termékeiket akadály nélkül a piacra vihessék. “Remélhető, hogy a vendégek szívesebben vásárolják a helyben megtermelt lekvárokat, szörpöket, hústermékeket, más, a vidékre jellemző árukat, ajándékba is ilyeneket visznek magukkal. Az idegenforgalmi nevezetességek körül kialakítható gazdapiacok ezt a célt jól szolgálják” – fogalmazott a miniszter.

Az ezer négyzetméteres, két szintes komplexumban egy gyermek, egy Salvus gyógyvízzel feltöltött, egy élmény- és egy kiúszómedencét építettek, mely utóbbin keresztül egy szabadtéri medence érhető el. Emellett szaunák, Salvus inhalátor és más kiegészítő létesítmények várják a vendégeket.

A bükkszéki gyógyvizet az 1936-ban megkezdett kőolajkutató fúrások közben találták, és a Salvus nevet adták neki. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink