Fedett élményfürdő épült Magyarhertelenden

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 07. 11:50

Fedett termál- és élményfürdő épült a baranyai Magyarhertelenden, a mintegy 307 millió forint beruházással felépített létesítményt november 11-én adják át.

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli regionális marketingigazgatója szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fürdőt működtető Hertelendi Termál Kft. a beruházáshoz 150 millió forint európai uniós és hazai pályázati forrást nyert.

A fejlesztés keretében a 3 hektáron elterülő, korábban egymedencés termálstrand területén fedett, akadálymentesített élményparkot alakítottak ki. A kétszintes, 1385 négyzetméteres fürdőépületben négyféle medence, szauna park, masszázs és étterem áll a vendégek rendelkezésére.

A beruházást azért határozták el, hogy Magyarhertelend ne csak szezonálisan, hanem egész évben fogadhassa a gyógyulni és kikapcsolódni vágyó turistákat, bővülő szolgáltatásai pedig a magasabb elvárásoknak is megfeleljenek.

Magyarhertelend fürdőjének vizét egy 38 Celsius fokos és egy 63 Celsius fokos vizet adó kút biztosítja. Ezek a termálvizek segítenek a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedések kezelésében, magas fluorid tartalmuk okán pedig ivókúraként fogínybetegségek gyógyítására is alkalmazhatók. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink