Fazekas: ígéretesek a távol-keleti piacok

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 09. 19. 11:18

Ígéretesen alakulnak a kapcsolatok a távol-keleti piacokkal – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.

A tárcavezető felhívta a figyelmet: Japán a szerdán nyíló 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) díszvendége, a távol-keleti ország a magyar élelmiszerek Európán kívüli legnagyobb felvevőpiaca. Magyarország próbál előre lépni a kínai piacon is, ahol kifejezetten az élelmiszer-különlegességek, a speciális ízek iránt van érdeklődés, és mindkét országban szeretik a fűszeres konyhát – jelezte.


A térségbe sertéshúst, borokat, mézeket exportálnak a magyar termelők, és szeretnék a termékskálát bővíteni – közölte a miniszter.

Az élelmiszer-kereskedelem is egyre inkább az interneten zajlik, ebben van lehetőség a magyar élelmiszergazdaság számára – mondta Fazekas Sándor egy kínai webáruház tervezett magyarországi logisztikai bázisa kapcsán.

Kifejtette: meg kell teremteni a termék- és logisztikai hátteret, de az internetes kereskedelem lehetővé teszi, hogy akár kistermelők is eredményesen boldoguljanak, versenyképesen tudják eljuttatni a vásárlókhoz termékeiket. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink