FAO: Fontos a kistermelők megerősítése
A kistermelők támogatására és szövetkezeteken keresztül történő megerősítésére hívta fel a figyelmet Fernanda Guerrieri, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) európai és közép-ázsiai regionális képviselője a 32. Élelmezési világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.
A világszervezet képviselője kifejtette: a kistermelők jelentősége hatalmas a világ élelmiszertermelésében, a megtermelt élelmiszerek 60-70 százalékát állítják elő. Hangsúlyozta azt is, figyelembe véve a termőföld terület csökkenését, valamint a környezet védelmét is, a világ növekvő népességének élelmiszerrel való ellátásához javítani kell az élelmiszerlánc hatékonyságát.
Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára egyebek közt elmondta, hogy a kormány a szövetkezés szabályozásának megújítását tűzte ki célul, és a szövetkezést a hagyományos értékek és elvek mentén szeretnék újragondolni. Ennek érdekében folyik a szövetkezeti törvény megújítása. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tízből hat Z-generációs vásárlónak a felhasználói élmény és a megbízható értékelések a legfontosabbak
Több mint 75% vásárláskor az értékelésekre és az ügyfélszolgálatra támaszkodik…
Tovább olvasom >A francia szupermarketeknek tájékoztatniuk kell a vásárlókat a termékméret csökkentésről
Július 1-jétől a francia szupermarketeknek ún. „zsugorflációs”tájékoztatási kötelezettsége van, azaz…
Tovább olvasom >KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban
2024. februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605…
Tovább olvasom >