FAO: Fontos a kistermelők megerősítése
A kistermelők támogatására és szövetkezeteken keresztül történő megerősítésére hívta fel a figyelmet Fernanda Guerrieri, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) európai és közép-ázsiai regionális képviselője a 32. Élelmezési világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.
A világszervezet képviselője kifejtette: a kistermelők jelentősége hatalmas a világ élelmiszertermelésében, a megtermelt élelmiszerek 60-70 százalékát állítják elő. Hangsúlyozta azt is, figyelembe véve a termőföld terület csökkenését, valamint a környezet védelmét is, a világ növekvő népességének élelmiszerrel való ellátásához javítani kell az élelmiszerlánc hatékonyságát.
Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára egyebek közt elmondta, hogy a kormány a szövetkezés szabályozásának megújítását tűzte ki célul, és a szövetkezést a hagyományos értékek és elvek mentén szeretnék újragondolni. Ennek érdekében folyik a szövetkezeti törvény megújítása. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: az első negyedévben 8,2 százalékkal nőtt a gazdaság
Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 8,2,…
Tovább olvasom >MKIK GVI: pesszimistábbak lettek a vállalkozások
A vállalkozások üzleti bizalma áprilisban csökkent a tavaly októberi szinthez…
Tovább olvasom >Sokmilliárdos forgalmat generál a grillszezon
A grillkolbászok piaca átlépte a 4,5 milliárd forintos forgalmat a…
Tovább olvasom >