Ezer érzékszervvel vacsorázni – A nap képe

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2012. 03. 22. 12:07

A világ gasztronómiájának megújításában óriási szerepet játszó katalán konyha egyik atyjaként számon tartott (különböző címeit sorolni is sokáig tartana) Joan Roca, és öccse, a magát puritán módon csak desszert-specialistaként aposztrofáló Jordi 3 Michelin csillagos, avantgárd stílusú gironai éttermük, az El Celler de Can Roca közelében új, totális gasztronómiai élményt ígérő koncepciót próbál kifejleszteni.

 Jordi egyik legendás desszertje

Jordi egyik legendás desszertje

Látomásaik megvalósításában Fran Aleu látványtervező segédkezik; egy iglu formájú építményben, ahogy ők fogalmaznak: kulináris operát adnak elő 12 felvonásban, aminek során a konyhaművészet más művészeti ágakkal együttműködésben nyújt teljes étkezés-élményt. Magyarul az ételek mellett hangokkal, illatokkal, színekkel fűszerezett videó előadást is kapnak a vendégek.

Első képünk egyik tesztvacsorán készült, élesben, a tervek szerint, december közepén kezdődhet a „műsor”.

 Jordi és Joan Roca

Jordi és Joan Roca

Kapcsolódó cikkeink