Exportőr Díjat alapított a HITA

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 13. 12:00

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) pályázatot írt ki azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.

A HITA célja, hogy az Év Exportőre Díj segítségével:
– hangsúlyozza az export fontosságát a magyar gazdaság szerepében, erősítse annak mértékét a KKV szektoron belül;
– növelje a tudatos és innovatív hazai KKV exportőrök számát;
– megismerje és díjazza a legsikeresebb KKV exportőröket;
– a díjazottak példamutató exportmodelljeiket is felhasználva végezze tovább exportfejlesztési küldetését.
Az Év Exportőre Díj pályázatban való részvétel számos előnnyel jár a pályázók, illetve a nyertesek számára:
– A díj nyertese növeli cége elismertségét a hazai piacon.
– A díj fokozott média megjelenést biztosít a pályázó számára.
– A díj külpiaci tevékenység esetén erősíti a céggel szembeni bizalmat potenciális partnerei körében, ezen keresztül hozzájárulva további exportsikereihez.
– A nyertesek kiemelt helyet kapnak a HITA honlapján és idegen nyelvű szakmai kiadványaiban, ezzel is segítve külföldi partnerek közvetítését.
– A díjazottak jogot kapnak az adott kategória 2012. Év Exportőre Díj védjegy használatára
– Valamennyi pályázó részére cégre szabott exportösztönzési csomagot állít össze a HITA, célzott partnerkeresési szolgáltatások és külpiaci programok tartalommal.

PÁLYÁZATI DÍJ KATEGÓRIÁK
„Év exportőre 2012 – Tudatos Exportőr”
Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek valamely hazai termék, szolgáltatás vagy technológia területén, innovatív módon, átgondolt és tervezett piacra lépési stratégia mentén fejtik ki külgazdasági tevékenységüket.

„Év exportőre 2012 – Regionális stratéga”
Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat díjazzák, melyek kitartó és megbízható külgazdasági tevékenységük során hozzájárultak a szomszédos országokkal való gazdasági kapcsolataink elmélyítéséhez.

„Év exportőre 2012 – „Legnagyobb Legkisebb Exportőr”
Azon hazai mikrovállalkozások külpiaci tevékenységét díjazzák, melyek 10 főnél kevesebb főt foglalkoztatnak és az éves nettó árbevételük legfeljebb 500 millió Ft, valamint exporttevékenységük innovatív jellege példamutató más mikrovállalkozások számára.

A három kategóriában kiírt Exportőr Díj Pályázatokra 108 pályázat érkezett. A pályázatok elbírálását a HITA és az NGM szakemberei közösen végezték el. A díjak átadására 2012. november 22-én kiemelt sajtónyilvánosság mellett az Exportőr Gála keretein belül kerül sor, melyre az összes pályázót meghívják.

Kapcsolódó cikkeink