Évi 20 milliárd kapszula kávé? igen!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 04. 03. 10:14

Becslések szerint évente 20 milliárd kapszulát használnak a világon összesen, amelyekből mintegy 14 milliárdot a Nespresso értékesít.

A The Guardian tavalyi cikke szerint az Egyesült Királyságban például naponta több mint 95 millió csésze kávét isznak, az egyszeri használatra alkalmas kávékapszulák pedig komoly kihívást jelentenek környezetvédelmi szempontból. A kapszulák esetében ugyanis akár 500 év is szükséges lehet ahhoz, hogy teljesen lebomoljanak.

A kapszulák gyakran műanyag, fólia és alumínium keverékéből vannak, így az újrahasznosításuk a nehézkes lehet. Mivel a műanyagszennyezés a világon mindenhol hatalmas problémát jelent, így már több kapszulás kávét gyártó cég lépett. A Nestlé Magyarországon márciusban indított kapszulagyűjtési- és újrahasznosítási rendszert, a Nescafé Dolce Gusto kapszuláit egyelőre öt kijelölt MediaMarkt áruházban adhatják le a vásárlók, a cég pedig dolgozik azon is, hogy a gyártásukhoz kevesebb műanyagot használjanak.

A Nespresso Magyarországon 2012 óta gyűjti a használt alumíniumkapszulákat, ezeket az üzletekben is le lehet adni, illetve 2017 óta a futárszolgálat is összegyűjti a kiürült kapszulákat az új megrendelések teljesítésekor.

Bővebben a témában az eredeti cikk itt… 

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink