Európa sörkincseit hozta Magyarországra a HEINEKEN

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 05. 09. 11:25

Május 9-én ünneplik az Európa-napot szerte az Unióban, erre a napra időzítette négy patinás európai márkából álló prémium sörkollekciójának hazai premierjét a HEINEKEN Hungária Zrt.

Heineken-sor

A Beers of Europe néven piacra dobott sörszortimentnek tagja a már hazai fogyasztók körében is népszerű cseh királyi sör, a Krušovice és az osztrák Edelweiss. Két belga sörkülönlegességgel, a spontán erjedésű, egyedi technológiával készülő meggyes Mort Subite Kriekkel és a legendás apátsági sörrel, az Affligemmel tavasztól egészíti ki a termékcsomagot.

„A HEINEKEN Hungária fontosnak tartja, hogy mind a kiszerelésekben, mind a termékkínálatban folyamatosan szélesítse a szortimentjét. A Beers of Europe a kontinens legkiválóbb sörei közül tartalmaz néhányat, amelyek a minőségi söröket kedvelő fogyasztók igényeit maradéktalanul kielégítik” – mondta el Harsányi Zsófia, a Beers of Europe márkamenedzsere.

A Mort Subite Kriek egy spontán erjedésű, egyedi technológiával készülő sör, mely a tölgyfa hordóban történő érlelés után, a meggyágyon való pihentetést követően válik kategóriájában egyedülállóvá. A belga sörök intenzív aromájának és a meggy gyümölcsös jellegének kombinációja adja ellenállhatatlan ízét.

A 11. században a híres Affligem lovagok elhatározták, hogy hátat fordítanak a harcok igazságtalanságainak és könyörtelenségének és megépítették az Affligem apátságot, ami az elkövetkezendő 1000 évre otthona lehetett az Affligem sörnek, mely a világ egyik legjobb felső erjesztésű (ale), világos söre. Jellegét tekintve kellemesen telt, finoman kesernyés, komlós ízű sör, mely a háromféle komlónak és az egyedi élesztőnek köszönhetően enyhén citrusos aromával párosul.

A prémium minőségű, évszázados hagyományokkal rendelkező osztrák Edelweiss eddig kétszer nyerte el az „év legjobb söre” díjat. Természetesen zavaros és jellegzetesen gyümölcsös íze, a frissítően pezsgő búzasör fűszeres aromájával üdítően bizsergeti a torkot.

Az 1517-ben alapított Krušovice Királyi Sörgyár egyike a legrégebbi cseh sörgyáraknak. 1583-ban a császár, II. Rudolf megvásárolta, így a Křivoklát birtok része lett, ezáltal az egyetlen királyi sörfajta otthona Csehországban. Őfelsége pedig mindig személyesen győződött meg arról, hogy a sörgyár megkapja a minőségi alapanyagokat. Bár császárság már nincs, a minőség ma is fenséges, hiszen az előállításához szükséges forrásvizet a Křivoklát Tájvédelmi Körzetből nyerik, a malátát és a komlót pedig a morvaországi Žatec környékéről szállítják. Az ősi receptet az idők során a Krušovice Sörmesterek generációi tökéletesítették.

A Mort Subite Kriek 0,25 literes, az Affligem pedig 0,3 literes kiszerelésben elérhető 2017. áprilisától a hagyományos kereskedelmi és vendéglátó egységekben 399 Ft/palack, illetve 455 Ft/palack ajánlott kereskedelmi áron. Az Edelweiss és Krušovice sörök 0,5 literes kiszerelésben kaphatók, előbbi 349 Ft/ palack, utóbbi 209 Ft/ palack kereskedelmi áron.

Kapcsolódó cikkeink