Étterem on-line

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 03. 28. 08:00

Tiszteljük azokat az éttermeket, amelyek veszik a fáradságot, és rendszeresen aktualizált honlapot készítenek. Sajnos ez nem általános. Ezért honlapértékelő rovatunk mottója: csak jó éttermek jó honlapjait elemezzük, hogy a kevésbé jók is tanulhassanak az esetleges hibákból.Apetito étterem, Budapest
Ami a tartalmat illeti, keresve sem találtunk hibát az Apetito honlapjában: ha a főiskola vezetői a szakma gyakorlati oldalát fontosnak tartanák tanítani, ez a site lenne az, amivel be lehetne mutatni, mit hívunk az éttermi internetes kommunikáció alapjának. Logikus, korrekt, ötletekkel teli. A Hasznos tanácsok, a Kérdezzen tőlünk opció, a fotók pontos „képaláírásai”, a Rólunk írták precízen összerakott pdf fájljai – ritkán látott „ínyencségek” a magyar éttermek honlapjain. Mind nyelvezete, mind átláthatósága és használhatósága bizalomépítő. Talán a készítők „mindent mondjunk el, de profin ám” attitűdje vezetett oda, hogy csak több kattintás után van esélyünk ráérezni az étterem hangulatára. A profi fotók – ha más nem, a sok szöveg ellensúlyozása kedvéért – nagyobb méretet érdemeltek volna. Mindezzel együtt régen láttunk már ilyen gyöngyszemet a világhálón. (www.apetito.hu)
Esztétikum: 4,5
Kreativitás: 5
Használhatóság: 5
Aktualitás: 4,5
Összkép: 5

Onyx étterem, Budapest
Hideg, precíz, képileg példamutatóan megtervezett honlap, nagy szakértelemmel elkészített internetes megfogalmazása egy étterem világának, nagyszerű minőségű, kedvcsináló fényképekkel. Világos, és majdnem tökéletesen strukturált menürendszer. Egészen biztosan nem éri meglepetés azt, aki asztalfoglalását megelőzően végignézi az Onyx étterem honlapját.
Talán csak a Rendezvények és Hírek menüpont tartalmi feltöltése nem illik az étterem és a honlap színvonalához. A vizuális megvalósítás nagyvonalúsága mellett érthetetlenül kis felületen kaphatja meg a látogató az információkat. Ha más nem, az olvashatóság kedvéért kaphatna nagyobb felületet az írott anyag a képernyő egy hatodánál. (www.onyxrestaurant.hu)
Esztétikum: 5
Kreativitás: 4
Használhatóság: 4,5
Aktualitás: 4,5
Összkép: 4,5

Barabás étterem, Debrecen
Nem unalmas elfoglaltság a debreceni Barabás étterem honlapján tallózni. „Információt” bőven találhat, aki idetéved – soknak alig van köze az étteremhez: például 1-2 éves híreket Debrecen életéből. Méltatlan dolog lenne nem megemlíteni viszont, hogy az érdeklődő döntését megkönnyíti a korrekt információ, a teljes étel- és itallap, bontásban, árakkal. Az asztalfoglalás űrlapja sokkal ember közelibb, mint amikkel általában a neten találkozunk. A hibák legmarkánsabbja – ha a linkek logikátlan elrendezésétől eltekintünk – a tulajdonos vállalkozás előtérbe helyezése az étterem rovására. Akinek persze szíve-joga eldönteni, mit tart fontosnak, de ez nagyon távol áll a site márkaépítési funkciójától. Rossz minőségű fényképeket, használhatatlan térképet máshol is láttunk már, kár, hogy az indokolatlanul sokféle betűtípus keverése is rontja az önmagában egyébként sok értéket hordozó, de meglehetősen „első generációs” honlap értékét. (www.klubbarabas.hu)
Esztétikum: 2,5
Kreativitás: 3
Használhatóság: 4
Aktualitás: 4,5
Összkép: 3,5


Kapcsolódó cikkeink