És csak jön, egyre jön a zöldség!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 01. 10. 10:37

Egy-két éve már, hogy egyre hangosabban szólunk: jön a zöldség – a vegetáriánusok világa már a föld egyhatodán… De ez nem vicc!

Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a zöldségek felpozícionálása zajlik, terjed a Plant-Based Foods trendje – elemez a mipszi.hu. – A korábbi időszakban a hús volt az, ami egyértelműen uralta a tányért, meghatározta a menü jellegét. Napjainkban túl sok a kérdőjel a hús körül, egészséges-e, mennyire terheli a környezetet, mit okoz a fenntarthatóságban, stb. Így válik a zöldség a köret státusból főfogássá.

Ugyan a vegetariánusok és főképp a vegánok elenyésző arányban mutatkoznak a statisztikai felmérések szerint a fogyasztók között, hatásuk azonban meglehetősen nagy, így romlott el a hús imidzse, vagy legalábbis kérdőjeleződött meg. Ez a folyamat felértékeli a lokális élelmiszerek közül azokat, amelyek a friss zöldség-gyümölcsöt adják, egyre keresettebbekké válnak ezek a termékek. A zöldségek elkészítésének sokféleségéhez egyre több tanácsot, receptet kaphatunk. Nagy előnyük még a zöldségeknek, hogy a frissességet, az ártatlanságot, az egészséget tudják szimbolizálni, ezzel a ma fontos értékeit megtestesíteni. Egy fiatal élelmiszercsoportról beszélünk…

Kapcsolódó cikkeink