Erősödhetnek a török-magyar kapcsolatok az élelmiszeripar és a turizmus területén is

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 01. 16. 11:50

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn hivatalában fogadta Mustafa Varank török ipari és technológiai minisztert –  a találkozóról a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A tavalyi év első tíz hónapjában az exportunk 17 százalékkal nőtt

A megbeszélésen a felek kifejezték a török-magyar gazdasági kapcsolatok fontosságát, az ipari együttműködések jelentőségét. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a háború és szankciók sújtotta gazdasági környezetben partnerségre, józan és tiszteletteljes együttműködésre kell törekedni. Törökország és Magyarország között a gazdasági együttműködés virágzó korszakát éli, az elmúlt években soha nem látott szintre emelkedett a két ország kereskedelmi forgalma. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a tavalyi év első tíz hónapjában az exportunk 17 százalékkal nőtt.

A tárca tájékoztatása szerint a török-magyar kapcsolatok erősségét jelzi, hogy hazánkban közel 100 török cég közel kétezer munkavállalót foglalkoztat, a jövőben újabb több száz további munkahely jöhet létre a török befektetéseknek köszönhetően. A miniszterek kifejtették, hogy tovább folynak a tárgyalások, a gazdasági együttműködést elsősorban a hadászat, az egészség- és gyógyszeripar, az élelmiszeripar, a turizmus és az energetika területén szükséges tovább erősíteni – ismerteti a közlemény.

MTI

Kapcsolódó cikkeink