Érthető, ám nem követendő tiltakozás a bezárás ellen

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 01. 22. 21:15

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete véleménye szerint a nagykanizsai vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű, nem támogatható. – reagált az MVI a hírre, miszerint egy nagykanizsai vendéglátóhely közzétette, a tiltások ellenére kinyitja ajtaját a vendégek előtt február 1-én.

Tagjaink 90%-a még nem kapta meg a novemberi bértámogatást

A vendéglátós kolléga elkeseredése emberileg érthető: a jelenlegi támogatások ebben a formában sajnos nem elegendőek a munkahelyek megtartására és a vendéglátó egységek fenntartására. A tulajdonosok kifogytak tartalékaikból, a bértámogatások – amelyek valamelyest segíthetnének – kifizetésével komoly gondok vannak, ezt szervezetünk is tapasztalja – tagjaink 90%-a a novemberi bértámogatást még nem kapta meg. Az MVI folyamatosan dolgozik javaslatok megfogalmazásával, egyeztet az illetékesekkel, támogatási kéréseinket rendszeresen eljuttatjuk a döntéshozókhoz. Bízunk abban, hogy teljesítik azokat és mielőbbi mentőövet, további támogatásokat nyújtanak szektorunknak. Szeretnénk minden vendéglátásban érintett kollégát óva inteni attól, hogy elégedetlenségük kinyilvánítására csatlakozzanak a fent említett kezdeményezéshez.
Magyar Vendéglátók Ipartestülete

És íme a szakmai vitát is elindító Facebook-bejegyzés:

Resti Presszó & Söröző
Kedves Vendégeink!
2021. február 1.-től megnyitjuk vendéglátó-egységünket teljes nyitvatartási idővel és helyben fogyasztással!
Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bér támogatásra /amit nyújtanak az vicc!!/ így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem ezet!
Úgy latjuk, hogy abban bíznak, hogy a vakcina fogja megoldani a vírus kérdést, hogy beolttatja magát mindenki és aztán megszűnnek a korlátozások!
Mi ezt nem kívánjuk megvárni!
Amíg egy multiban tolonganak az emberek és az nem probléma, akkor ha mi kinyitunk az se legyen az!
A február 1.-i nyitásunkkal IS szeretnénk kifejezni a COVID miatt kialakult intézkedések egyet nem értését és nem buzdítva, hanem támogatva a normális élet újból való elindítását!
Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az üzletben maszk használata nem kötelező, az asztalok elhelyezése alapból 1,5 m túl vannak!
Kellemes időtöltést kívánunk!
Február 1.-től szeretettel várjuk a rend őreit és a NAV dolgozóit, mivel úgy gondoljuk, hogy a döntésünket nem fogják támogatni, de ha erre van kapacitásuk és idejük akkor a munkájuk elvégzése mellé egy jó kávéra mindig a vendégeink! 🙂
A NORMÁLIS ÉLET REMÉNYÉBÉN, sok erőt kíván a Resti vezetősége és dolgozói!

Kapcsolódó cikkeink