Emporio Armani Caffé, Budapest

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 03. 08:00

A márka vonzerejében bízik elsősorban a Budapesten hivatalosan szeptemberben megnyílt Emporio Armani Caffé tulajdonosa, aki üzlete stílusát egyedinek és jövőbe mutatónak jellemzi. És valóban: a név jó ideig bizonyára a hátán is elviszi majd a belvárostól pár lépésre működő elegáns éttermet. A divatguru által tervezett vendéglátóhely célcsoportjába elvben beletartozik az étteremjáró magyar középosztály is, de az étlap árai valószínűleg rendesen megválogatják majd a betérni vágyókat.

Emporio Armani Caffé

Emporio Armani Caffé

A 21. századi olasz konyha könnyebbik ételeiből összeválogatott, divatosan nem túl széles kínálat (két tucatnál alig több ételfajta) minőségi alapanyagokból készülő – az olaszországi központban meghatározott – fogásai nem a fine dining kategóriát képviselik.

Mindemellett a szomszéd Armani márkaboltban is vásárlóképes magyar vendég, aki vacsorája színhelyét nem az Étteremkalauzból választja ki, nem fogja magát idegenül érezni az art deco stíluselemekkel kevert minimalista megközelítésű enteriőrben, ahol nagyon elegáns, visszafogottan udvarias személyzet szolgálja őt ki.

A feketés-pirosas-ezüstös színvilágú üzlet 50 férőhelyes, 10 további vendég fér el a bárpultnál. Az italválaszték meghatározó eleme a közel hetvenféle bor – olasz és magyar vegyesen, nagy a koktélválaszték, és híven a gyökerekhez, grappákat és különleges likőröket is fogyaszthatnak az olasz gasztronómia hívei.

Emporio Armani Caffé, Budapest, Andrássy út 9.
Konyhafőnök: Meczner Zoltán • Tervező: Giorgio Armani

Kapcsolódó cikkeink