Eminensek fesztiválja

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 20. 10:51

Úgy tűnik, a gasztrorendezvények korát éljük, szervezőik nagy eséllyel számíthatnak sikerre mind a részvevők, mind a látogatók körében. Február elején hozta nyilvánosságra a Hungexpo, hogy a Hó-Show-val egy időben szerveznek rendezvényt Ízek és Borok néven.

Az új projekt éttermeket érintő területéről Regős Péter, az XO Bistro séfje, aki az esemény életre hívásában nem kis részt vállalva a vendéglátósok között végez akviráló munkát, már sokat ígérő részeredményekről tudott beszámolni. A fiatal szakember komoly szerepet játszott az őszi BNV keretei között rendezett, hasonló jellegű étterembemutatók sikerében is.

Az Ízek és Borokon a tervek szerint az éttermeknek most is csak a felhasznált alapanyagok árát kell állniuk, ám ez a rendezvény a borfesztiválhoz hasonló rendszerben kerül lebonyolításra, azaz a látogatók belépőjegyeket és kuponokat vásárolhatnak majd a helyszínen. Regős Péter elmondta, hogy hozzávetőlegesen másfél tucat étteremnek tudnak helyet biztosítani, ezek felére már igen nagynevű üzletek jelentkeztek be. A meghirdetett nemzetköziséget a budapesti „nemzeti” konyhák biztosítják: az olaszt Fausto hozza, a kínait Wang mester, az oroszt az Arany Kaviár, a franciát a Chez Daniel, a magyart a Bock Bisztró.


A másik 3 kiállítással egy időben zajló rendezvényen a kiállítói terület véges, de Péter még örömmel vár jelentkezőket a [email protected] mail-címen. Az eseményen a gasztronómiát sajtértékesítők és borászok is képviselik – utóbbiak, annak ellenére, hogy a számukra anyagilag nem kis megterhelést jelentő borfesztivál nem sokkal az Ízek és Borok előtt zajlik, már most majdnem megtöltötték a nekik szánt helyeket. n

Kapcsolódó cikkeink