Először rendeznek sörfesztivált a Balatonon

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 06. 06. 10:44

Hogy ne csak a borokról és a borozásról szóljon a nyár a Balatonon, hanem megmutathassák magukat a hasonló minőséget képviselő kisüzemi sörfőzdék is, megrendezik az 1. Balaton Beer Weekend-et, Zamárdiban. Az ingyenes eseményen sörkészítő workshopot is szerveznek.

Július 7-9 között kivételesen nem a balatoni borokról, hanem a régió kézműves söreiről szól majd a hétvége Zamárdiban

 

A Balaton Sound utáni hétvégén, a ZAM! terasz melletti partszakaszra települnek ki a balatoni régió kézműves sörfőzdéi, többek közötti a balatonföldvári, tapolcai, zirci, balatonszentgyörgyi vagy sümegi manufaktúrák. A minőségi ételkínálatról street food kocsik gondoskodnak, így lesz amerikai bbq, gyros, gőzgombóc, illetve hibrid és vegán street food is. A rendezvény vendégországa Csehország, a cseh söröket pedig a Beer Board mutatja be.

A balatoni borok töretlen népszerűsége mellett ugyanis a sörfogyasztók száma legalább olyan magas, mint a borosoké, így a fesztivál azzal a szándékkal valósul meg, hogy megismertesse a balatoni nyaralókkal a régió kisüzemi sörfőzdéit.

„Az esemény a Zamárdi Önkormányzat, a ZAM! és a Food Truck Show koprodukciójaként jön létre, hagyományteremtő céllal. 2024-re már szeretnénk road show-jelleggel kiterjeszteni a Balaton part több pontjára is”

– mondta V.Horváth Zoltán a Food Truck Show tulajdonosa, aki a rendezvényen a minőségi streetfood kínálatért felel majd.

Az eseményre a belépés díjtalan, csak a sör kóstolásához szükséges üvegpoharat kell jelképes összegért megvásárolniuk a vendégeknek, melyhez a fesztivál több pontjára poháröblítő pontokat telepítenek a szervezők, akik ezzel a környezet megóvásán túl a sörfogyasztás minőségén is igyekeznek javítani.

Edukatív programként a Zam! előadótermében sörkészítés workshopot szerveznek, előadásokkal és alapanyag-bemutatóval.

További információ:

Kiállítók:

Zirci Apátsági Sörfőzde

Helka – Balatonföldvár

Sümegi Sör

Sörművek – Balatonszentgyörgy

Stari – Tapolca

Legenda Sörfőzde

Monyo Sörfőzde

Pilvax Serház

Hübris Sörfőzde

Beer Board – Balatonfüred

Dream Steam – gőzgombóc

PizzBurger – hibrid streetfood

Smokey Monkies – amerikai bbq

Meraki – gyros

Las Vegans – vegan streetfood

 

Kapcsolódó cikkeink