Előrehozott balatoni szezonkezdés

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 03. 00:01

A balatoni vállalkozók és turisztikai szakemberek már akkor is elégedettek lennének az idén, ha annyi magyar vendég érkezne a régióba, mint 2008-ban.

Ehhez azonban az kell, hogy ne csak fürödni járjunk a Balatonra, hanem már a május-június időszakban is legyenek olyan rendezvények, amelyekért érdemes fürdőruha nélkül is a Balatonra utazni.
Tavaly a magyarok 2,5 millió belföldi vendégéjszakát töltöttek a Balatonnál ez 4 százalékkal volt kevesebb a 2008-as évhez képest. Idén a turizmusban érdekelt szervezetek, vállalkozók szeretnék elérni, hogy a belföldi utasok legalább annyian legyenek, mint 2008-ban voltak. Ehhez el kell érni, hogy a balatoni szezon ne csak 2 hónapra koncentrálódjon. A július-augusztus mellett, fontos hogy már májusban – júniusban olyan programokat kínáljon a régió, amelyek idecsábítják az utazni vágyókat – nyilatkozta Dani Barbara,a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing iroda igazgatója.
A szakember szerint: a szezon "elnyújtásában" segít a Balaton7 elnevezésű fesztivál, ahol kulturális programokkal, borkóstolókkal, várprogramokkal,valamint aktív szabadidős lehetőségekkel (lovaglás, vitorlázás, gyalogos és nordic-walking-, kerékpáros körtúrák, hőlégballonos repülés) várják az érdeklődőket. Az előszezoni rendezvénysorozathoz 25 balatoni település csatlakozott, a május 7-16. között megtartandó programokra közel száz szálláshely kedvezményes üdülési lehetőségeket kínál.
A programsorozatról és a kedvezményt nyújtó szálláshelyek ajánlatairól bővebben a www.gyereabalatonra.hu/balaton7 weboldal nyújt tájékoztatást – írja a tozsdeforum.hu.
Kapcsolódó cikkeink