Elismerés a SPAR logisztikai központjának

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 29. 00:02

2010. március 26-án a XVIII. Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága elismerésben részesítette a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-t, a 2009 -ben megvalósított „SPAR Logisztikai központ Üllő – Energiakoncepció” című innovációért.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. működési területének egészére jellemző a környezettudatosság, mely a cég alapfilozófiájának része. A 47.000 m2-es üllői SPAR logisztikai központ tervezésénél, kivitelezésénél is a környezetvédelem játszott kiemelt szerepet. Az üllői SPAR raktárépületben megvalósított energiatakarékos épületgépészeti megoldások a környezeti ártalmak csökkentését nagymértékben szolgálják. A ,Zöld raktár’ hűtése-fűtése fosszilis energiaforrás felhasználása nélkül valósul meg, így direkt módon az épületből nem történik káros CO2 kibocsátás. A megvalósított környezetbarát energiakoncepcióban az alternatív energiaforrást a természetből nyert rétegvíz jelenti. Ezt a jövőbe mutató innovációt ismerte most el a bírálóbizottság.
A SPAR célkitűzései között szerepel, hogy 2010-ben és 2011-ben a környezetterhelés csökkentése érdekében hatékony és jövőbe mutató megoldásokat vezet be a hulladékkezelés területén is.
Kapcsolódó cikkeink