Elindult a Környezettudatos Építési Világhét

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 09. 20. 09:17

A 2011-es Környezettudatos Építési Világhetet szeptember 19. és 23. között rendezik meg több mint 26 ország részvételével a világ minden táján. Hazánkban a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) dolgozik a környezettudatos építészeti tervezés, kivitelezés és üzemeltetés megismertetésén és megvalósításán, tagjai révén létrehozva egy egyedülálló hazai zöld közösséget.

A Környezettudatos Építési Világhét évente kerül megrendezésre annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az egészségesebb, fenntarthatóbb épületek és közösségek létrehozásának és üzemeltetésének fontosságára. Így minden év szeptember harmadik hetében a Környezettudatos Építési Egyesületek Világtanácsa és tagszervezeteik rendezvényekkel és különböző tevékenységekkel népszerűsítik a környezettudatos építést. Az ügy fontosságát jelzi, hogy a világhétben résztvevő országok száma a tavalyi évben megháromszorozódott, idén pedig még ennél is több nemzet vesz részt a kezdeményezésben.

A Környezettudatos Építési Egyesületek Világtanácsa tagszervezetei világhálózataként a legnagyobb nemzetközi szervezetet, amely a környezettudatos építés népszerűsítésével befolyást gyakorol a piacra, a fenntarthatóság irányát kijelölve az építésgazdaságban. A szervezetnek 2009 óta tagja a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, illetve az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből álló Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, mely a hazai viszonyoknak megfelelően célként tűzte ki maga elé azt, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

Kapcsolódó cikkeink