Élelmiszerlánc-biztonsági Tanszéket hoznak létre a Szent István Egyetemen

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 10. 11:03

Kihelyezett Élelmiszerlánc-biztonsági Tanszék létrehozásáról kötött együttműködési megállapodást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara (SZI ÁOTK) – közölte a Nébih szerdán az MTI-vel.

sztistvan

Az új tanszék legfontosabb célja a megfelelő gyakorlati felkészültséggel rendelkező szakemberek képzése, valamint tudományos kutatások elősegítése, így biztosítva az élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági feladatok magas szintű ellátását – derült ki a közleményből.

Az együttműködési megállapodást a Nébih részéről Oravecz Márton elnök, míg a SZIE ÁOTK képviseletében Sótonyi Péter dékán írta alá.

A közleményben Bognár Lajos országos főállatorvos hangsúlyozta: a 2013-ban elfogadott Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia célkitűzései között egyaránt szerepel a tudáshálózat kiépítése és fejlesztése, a tudásmegosztásra épülő modern oktatás-képzés megvalósítása, valamint a partneri kapcsolatok kialakítása a kutatás területén; ezeket a célokat támogatja a két szervezet most kötött megállapodása is.

A közlemény arra is kitért, hogy a két szervezet vállalja majd az együttműködést a graduális, posztgraduális, a PhD-képzés és a tudományos, kutató és szaktanácsadó tevékenységekben; valamint törekednek a pályázati lehetőségek közös kihasználására is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink