Élelmiszeripari részesedést vásárol az Opus Global

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 06. 05. 11:17

Az Opus Global Nyrt. többségi irányítást szerez Európa egyik legnagyobb izocukorgyártójában, a Kall Ingredients Kft.-ben, miután a jelenleg zajló tőkeemelés kiegészítéseként 30 százalékról 75 százalékra növeli a részesedését.

Az Opus Global keddi közleménye szerint az ügylet két lépésben valósul meg. Elsőként a Konzum PE Magántőkealap megvásárolja Trigo Kft. 45 százalékos üzletrészét, majd ezt nem vagyoni hozzájárulás formájában az Opus Global rendelkezésére bocsájtja a 2018. február 15-én közzétett tőkeemelési sorozatban meghatározott feltételekkel. Az ügylet a nemzetközi szakértői értékelést, valamint a banki jóváhagyásokat követően várhatóan július 31-ig zárul le, és a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szabályainak megfelelően jelentősen növeli az Opus Global konszolidált pénzügyi mutatóit – írták.
A társaság ezt követően mintegy 4 milliárd forint értékű beruházást indít az élelmiszer- és gyógyszeripari, valamint takarmány-alapanyagokat is előállító üzemben az energiahatékonyság és termelékenység javítása, valamint a széndioxid-kibocsátás csökkenése érdekében. Újabb 5 milliárd forintos beruházással a Kall Ingredients termékválasztéka módosított keményítőkkel és kristályos dextrózzal bővülhet, emellett kutatási-fejlesztési központ és akkreditált laboratórium is létrejöhet a Tiszapüspökiben működő üzemben – olvasható a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink