Együttműködési megállapodás az FHB és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara között

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 10. 09:52

Az augusztus 7-én aláírt stratégiai megállapodás legfőbb célja olyan, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés kialakítása, amelynek segítségével az Európai Unió 2014–2020-as költségvetési időszakában rendelkezésre álló közösségi és nemzeti pénzügyi források igénybevétele sikeres lehet az agrár- és élelmiszer-gazdasági szereplők számára.

Az FHB Bank ennek megvalósítása érdekében különböző kedvezményeket biztosít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai részére. Ezek többek között a számlavezetési díjat, a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja keretében nyújtott hitelek kamatait, illetve a területalapú támogatásokat, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól elnyert támogatásokat előfinanszírozó kölcsönök kondícióit érintik.

„Az FHB Bank hagyományosan elkötelezett az agrár- és élelmiszer-ipari vállalkozások finanszírozásában és a kapcsolódó európai uniós és nemzeti támogatások minél hatékonyabb felhasználásában. Ehhez kapcsolódóan alakította ki a kamara tagjainak kedvezményes számlavezetési és finanszírozási termékeit, hogy testre szabott kínálatával hatékonyan támogassa működésüket és fejlesztési terveiket” – mondta Soltész Gergő, az FHB Bank vezérigazgatója.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke kiemelte: „A köztestület célja a kamarai tagok versenyképességének hatékony támogatása, valamint gyakorlatorientált tagi szolgáltatások nyújtása. A kamarának az a szándéka, hogy feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat, és felhívja tagjai figyelmét azokra a lehetőségekre, amelyek a kamara által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozzák.”

Kapcsolódó cikkeink