Egyre több önkormányzat fogadja el a melegétel utalványokat

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 12. 00:03

A hideg étkezési utalvány majd 100 százalékos megadóztatásával a cégek és a dolgozók a többi béren kívüli juttatással szemben előnyben részesítik a melegétel utalványt, mely számos településen elkölthető óvodai vagy iskolai étkeztetésre is.

Már közel 400 oktatási intézményben lehet a Sodexo Pass utalványával fizetni. A melegétel utalvány a törvénynek megfelelően felhasználható közétkeztetésre, tehát a szülők gyermekük óvodai, iskolai étkezését is fizethetik utalvánnyal. Az elfogadáshoz szükséges, hogy az Önkormányzat vagy a menzát üzemeltető étkeztető vállalkozás utalvány-elfogadói szerződést kössön az utalványforgalmazóval.
A rendszer nem példa nélküli, egyre több önkormányzat könnyíti meg ezzel a lakosok, szülők helyzetét, úgy mint Budapest legnagyobb kerületében, a XVII. kerületben, de Szentesen is így kívánnak segíteni a szülők helyzetén. A XVII. kerület összes iskolájában és óvodájában elfogadják a Sodexo Pass utalványát, ahol havonta átlagosan 4118 fő vesz részt a közétkeztetésben.
Szentesen szülői megkeresés hatására kötöttek szerződést az utalványszolgáltatóval, ahol így 18 intézményben lehetséges az utalvánnyal fizetés – mondta el Dohányné Jelenfi Ilona Központi Gyermekélelmezési Konyha vezetője. Általános piaci tapasztalat, hogy azokon a településeken, ahol a gyermekek étkeztetése központi irányítás alatt történik, ott jóval egyszerűbb és gördülékenyebb a rendszer bevezetése – tájékoztatott Sztankovits Mónika, a Sodexo Pass kommunikációs vezetője.

Kapcsolódó cikkeink