Egyre több magyar turista utazik Horvátországba

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 09. 10:30

Németország, Dél-Korea és az Egyesült Államok után a Magyarországról érkező vendégek adatai mutatják a leggyorsabb növekedést a horvát turizmus idei első öt hónapjában – tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője kedden az MTI-t.

horvato

Marin Skenderovic arról számolt be, hogy a vendégszámot és a vendégéjszakát illetően – a tavalyi első öt hónaphoz képest – Németországból idén május végéig 70 százalékot meghaladó növekedést regisztráltak, Dél-Koreából több mint 20, az Egyesült Államokból pedig csaknem 20 százalékos bővülést tapasztaltak.
A negyedik helyen a magyarok állnak, vendégszámban 15,6 százalékos, vendégéjszakákban pedig 12,7 százalékos emelkedéssel.

Az összesített adatok szerint öt hónap alatt 2,268 millió turista 7,335 millió éjszakát töltött Horvátországban. Ebből a külföldiek 1,879 milliónyian voltak – 13,5 százalékkal többen -, akik a korábbi időszakhoz képest 14,7 százalékkal több, 6,2 millió vendégéjszakát töltöttek az adriai államban.

A magyar vendégek száma öt hónap alatt csaknem 28 ezer, a magyar vendégéjszakák száma pedig közel 84 ezer volt. Csak májusban közel 16 ezer magyar turista több mint 50 ezer éjszakát töltött Horvátországban, s mindkét adat több mint 16 százalékos növekedést jelent. Marin Skenderovic hozzátette: a hagyományosan a magyarok által leggyakrabban felkeresett Kvarner-öbölben májusban 50 százalékkal több magyar járt, mint a múlt év ugyanezen hónapjában. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink