Egyedüli magyar díjazott a Törley

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 02. 11:31

Az idei Effervescents du Monde nevű nemzetközi pezsgőversenyen mind a három magyar érmet a Törley cégcsoport hozhatta haza.

Francois Rosé Brut Nature OKIdén november 18 és 20 között, 13. alkalommal került megrendezésre a nemzetközi Effervescents du Monde pezsgőverseny, melyet a korábbiakhoz hasonlóan a Lycée Le Castelnél, Dijonban (Franciaországban) tartottak. A több mint 100 szakértő bíráló az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizte a 26 országból nevezett pezsgőket. 622 minta érkezett és összesen 207 érmet osztottak ki (31 arany, 176 ezüst).

A nevezett magyar termékek közül összesen hármat tüntettek ki éremmel.

Ezüstérmes pezsgők:
– Törley Orfeum Rosé Sec
– Louis François & Co Pinot Noir Rosé Brut Nature 2011
– Hungaria Extra Dry

Törley Orfeum Rosé Sec
A Törley pezsgőcsalád legújabb tagja az Orfeum Rosé Sec 10-12 hónapos palackos érlelés után szűrve seprőtelenített technológiával készül. 19 g/l cukrot tartalmaz, főként Pinot Noir szőlő feldolgozásával készül. Tökéletesen illeszkedik a palackban erjesztett és érlelt minőségi transvasée pezsgők sorozatába. Savanykás gyümölcsök, lazacos étkek, pikáns édességek kísérője.

Louis François & Co. Pinot Noir Rosé Brut Nature Nyerspezsgő 2011

Színe nem csak elegáns rózsaszínben játszik, hanem megidézi a narancshéjat is. Illata komplex, melyben megtalálható az érett cseresznye, a napsütötte eper és a hosszú palackos érlelésből származó finom élesztős aroma is.

Hungaria Extra Dry

A különlegesen száraz Hungaria Extra Dry kerek savaival, telt, diós illatával és éjszakai fényeket idéző színével elmossa a gondokat. Kiváló aperitif, de friss salátákhoz, grillezett rákokhoz is ajánlható.

Kapcsolódó cikkeink