Egyedülálló pályázatot indított az MVM Partner az energiatudatos hazai vállalkozások számára

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 17. 12:30

„A vállalkozások energiatudatosságáért” címmel energiahatékonysági pályázatot hirdetett a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. energiakereskedő leányvállalata, az MVM Partner ZRt. Azon energiatudatos cégek pályamunkáit várják 2014. március 6-ig, amelyek már megvalósult, energiahatékonyságukat növelő intézkedéseiknek köszönhetően csökkentették energiafelhasználásukat.

mvm logo11

Egy friss felmérés eredményei alapján a hazai vállalkozások közel harmadánál az energiatudatosság csak másodlagos szempont, és nyugat-európai versenytársaikhoz képest átlagosan 40 százalékkal több energiát használnak fel működésük során. Ez nem csak környezeti, de gazdasági szempontból is súlyos hátrányt okoz a hazai vállalatoknak a piaci versenyben. Az energiahatékonyság így először a vállalkozások, majd később a nemzetgazdaság szintjén is egyre inkább versenyképességi kérdéssé lép elő.

„A vállalkozások energiahatékonyságáért” program alapötlete a „jó példa átvételének” hatására épít. Célja, hogy a díjazott vállalkozások olyan széles körben alkalmazható energetikai megoldásokat mutassanak be, amelyek átvételével más hazai vállalkozások is növelhetik költséghatékonyságukat és csökkenthetik energiafelhasználásukat.

A pályázók az energiatudatossag.mvmp.hu oldalon nyújthatják be pályamunkáikat, amelyeket neves hazai gazdasági szakértőkből és döntéshozókból álló zsűri bírál el. A díjátadóra a 2014 májusában megrendezett szakmai konferencián kerül sor.

Kapcsolódó cikkeink