Eddig több mint 12 ezren pályáztak magánszálláshelyek felújítására 37,06 milliárd forint értékben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 06. 12. 10:25

Egy hét alatt több mint 12 ezren pályáztak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Nonprofit Fejlesztő Zrt. magánszálláshely és egyéb szálláshely fejlesztését célzó kiírására 37,06 milliárd forint értékben, amely a hatvanmilliárd forintos keretösszeg több mint fele – mondta a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken Győrben.

Horváth Péter hangsúlyozta, hogy ez a pályázati mennyiség 37 796 szoba megújítását jelenti. A kiírásra átlagosan hárommillió forint értékben nyújtottak be pályázatokat, a legtöbb Somogy és Veszprém megyéből érkezett.
A pályázatokat június 4-től lehet beadni, már az első órában majdnem ötezer pályázat érkezett 15 milliárd forint támogatási igénnyel – tette hozzá.
A vezérigazgató emlékeztetett, hogy július 15-ig minden olyan magánszemély, vagy vállalkozás tulajdonában lévő vidéki szálláshely pályázhat, amely legfeljebb nyolc szobával és érvényes működési engedéllyel rendelkezik, továbbá regisztrálva van a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felületén.
A kormány minden szoba felújításához egymillió forintot ad a pályázat keretében még ebben az évben – tette hozzá.
Kiemelte, hogy ezzel a pályázati kiírással a turisztikai szolgáltató szektor kisebb szereplői soha nem látott fejlesztési forráshoz juthatnak, a cél pedig az, hogy csökkenjen a szezonalitás.
Győr-Moson-Sopron megyében 552 magánszálláshely működik, amelyek 1718 szobával rendelkeznek. Amennyiben minden szálláshelyre érkezne pályázat, a megyébe mintegy 1,7 milliárd forint érkezne. Győrben 109 magánszálláshely jogosult 283 szoba megújítására – mondta.
Az egyszerűsített pályázatok beadásához a tervek szerint húsz vidéki városban – köztük Egerben, Esztergomban, Győrött, Gyulán, Hajdúszoboszlón, Hévízen, Hollókőn, Kaposváron, Kiskunmajsán, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Vásárosnaményban és Veszprémben – Kisfaludy pontokat hoznak létre a Tourinform irodákban, vagy egyéb információs pontokon.
A Kisfaludy pontok mellett telefonos ügyfélszolgálatot is tartanak, ezen keresztül eddig több mint nyolcezer hívást bonyolítottak le, valamint készítettek egy oktató videóanyagot is, amely a kisfaludyprogram.hu oldalon érhető el – mondta Horváth Péter.
Dézsi Csaba András, Győr polgármestere azt mondta, hogy a megyeszékhelyen eddig 126 szoba felújítására érkezett pályázat. (MTI)


 

Kapcsolódó cikkeink