Duális képzéseket indít négy egyetemen a Coca-Cola HBC Magyarország

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 03. 05. 10:04

A hallgatók örömmel veszik a duális képzések elindulását az egyetemeken – derül ki egy, négy egyetem hallgatói körében a közelmúltban végzett felmérésből. Munkahelyválasztáskor többségük ugyanis a szakmai továbbfejlődés lehetőségét a fizetésnél is fontosabbnak tartja, a gyakorlati képzés pedig az első lépés ebbe az irányba.

Ennek érdekében írt alá január 20-án a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. négy hazai egyetemmel megállapodást a duális képzés elindításáról. Az új típusú együttműködésnek köszönhetően szakképzett munkaerőhöz juthat, az egyetemek új típusú képzést nyújthatnak a hallgatóknak, a diákok pedig az eddigieknél értékesebb diplomát kaphatnak.

A képzés során az egyetemi hallgató munkatapasztalatot szerezhet iparági szinten meghatározó vállalatoknál; a Coca-Cola HBC Magyarország idei programjaival több mint harminc diáknak ad értékes munkatapasztalatot. Ráadásul a munkáért a képzés teljes időtartamára fizetést kapnak a cégtől. Nemcsak a gyakorlati időszak alatt, hanem az egyetemi oktatás idején is.

Kapcsolódó cikkeink