DreherFeszt: Közel négyezren buliztak a Dreher Sörgyárban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 01. 11:30

Hétvégén nyolc tematikus romkocsmát nyitottak meg egy napra a Dreher Sörgyár területén. 25 hektáron közel négyezren buliztak a 160 éves falak között – a hangulatot a The Carbonfools, az Intim Torna Illegál, Odett és a PASO Plays Covers koncertje fokozta a csak ezen a napon kóstolható sörkülönlegességek mellett.

dreherfeszt-5

Óriási fesztiválszínpaddá vált egy napra a kőbányai Dreher Sörgyár szombaton, ahol közel 4000 látogató nyolc tematikus romkocsma, kizárólag ezen a napon kóstolható, forgalomban nem kapható Dreher sörkülönlegességeit ízlelhette meg. A klasszikus Dreheren kívül a hidegkomlós Dreher volt a vendégek kedvence, de a szűretlen, pasztőrizálatlan Dreher enyhén élesztős, testes malátás íze és a kuriózumnak számító nitrogénnel csapolt Dreher Bak mellett is kevesen tudtak kóstolás nélkül elmenni. A Dreher Summer Moment citrusos ízével még egyszer felidézte a nyarat, a Dreher Spezialize félbarna sörkülönlegesség pedig azok számára nyújtott élvezet, akik egyszerre vágytak a karakteres keserű ízre és az enyhén karamelles folyékony kenyérre.

Habár a DreherFeszt a felhőtlen szórakozásról és fesztiválhangulatról szólt, most is érezhető volt a Dreher Sörgyárak elkötelezettsége a felelős alkoholfogyasztás iránt, ugyanis csak 18 éven felüli személyek látogathatták a rendezvényt, akik még közelebbről megismerkedhettek azzal, hogy milyen környezetben készül a kedvenc italukat. A kíváncsiabbak megtudhatták, hogy mi történik a malátával, amíg sörré válik, milyen utat járnak be a réz főzőüstöktől a malátasilón át a poharunkig. A Dreher Laborban bárki csak az erre az alkalomra készült söröket kóstolhatták a látogatók, a Gyártósor futószalagja mellett pedig a gyorscsapolókat tesztelték. Délután fél öttől hajnalig pedig a The Carbonfools, az Intim Torna Illegál, Odett és a PASO Plays Covers koncertje biztosította a hangulatot. A szervezők bíznak abban, hogy ezzel az első alkalommal egy új hagyományt teremtenek, s a későbbiekben akár többnapos rendezvénysorozattá is kinőheti magát a DreherFeszt. „A DreherFeszt első bemutatkozása nagyon jól sikerült. Terveink szerint jövőre is a Dreher Sörgyárakban zárjuk a nyári fesztiválszezont” – mondta Wilheim Gábor, márkacsoport menedzser, egyben a DreherFeszt projektgazdája.

Ilyen különlegességeket kóstolhattak a Dreherfeszt látogatói:
Dreher Bak nitrogénnel csapolva: jellegzetesen dús, krémes, testessége ellenére is selymes, jól iható barna sör, amelynek habját a nitrogén teszi különlegessé.
Dreher Spezial: félúton a világos és a barna sörök között, ez a sör hordozza mindkét kategória jellemzőit, enyhén letompítva és egymáshoz igazítva: karakteres keserű enyhe karamelles édességgel kiegyenlítve.
Dreher Hidegkomlós: speciális hidegkomlózás technikával gyártott kiemelkedően komlós sörkülönlegesség, amely szervesen ötvözi a láger sörök letisztult ízét a kézműves sörök egyedi, bonyolultabb ízvilágával.
Dreher Summer Moment: kiemelkedően komlós, citrusos illata, íze különlegessé teszi ezt az alapjában pils típusú világos sört.
Dreher szűretlen, pasztőrözetlen: ez az az eredeti, természetes sör íz amit mindig is nagyra becsültek az igazi sör kedvelők: enyhén élesztős, karakteres fanyar keserű, jól harmonizáló testes, malátás ízzel, kifejezetten frissítő hatású.

 

Kapcsolódó cikkeink