Drágulhat a vanília
A rossz madagaszkári vaníliatermés miatt tovább emelkedhet a második legdrágább fűszernövény ára (legtöbbe a sáfrány kerül). A vaníliatermelés rendkívül munkaigényes folyamat, beporzása például kézzel történhet, úgy is csak az évnek egy bizonyos napján, a hüvelyek leszedésük után pedig még fél éves „kezelést” igényelnek.
Míg a vanília ára – írja a Food Business News – 2011-ben 20 dollár volt kilónként, ma több mint 200-ba kerül. Szívesen mondanánk, hogy itthon is felmehet majd a legkedveltebb ízű fagylalt ára, de a realitások inkább azt mutatják, hogy a vaníliás nyalánkságot még több helyen fogják aromával ízesíteni.
Szerencsére a szakértők idén a tavalyinál jóval bővebb termést várnak.
Kapcsolódó cikkeink
600-650 forintos gombócárral indulhat az idei fagyiszezon
A hazai vendéglátóipar az elmúlt évek során számos kihívással nézett…
Tovább olvasom >Tovább drágulhat a tej
Az alapélelmiszerek közül a tej átlagára további emelkedés előtt áll,…
Tovább olvasom >Az e-kereskedelemben már egy számjegyű az éves infláció
Az online kereskedelemben értékesített legkeresettebb termékek minden főbb kategóriájában a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >