Dr. Porkoláb Imre: „Bár lenne egy kristálygömböm!”

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2021. 11. 29. 18:30

Milyen egy hivatásos katona élete? Miért nem érdemes hét évnél messzebb tekinteni a jövőben? És vajon mit lehet átültetni a katonai stratégiából a vállalati menedzsmentbe? Többek között ezekről a témákról beszélgetett Krizsó Szilvia Dr. Porkoláb Imre ezredessel a Future Talks adásában.

Dr. Porkoláb Imre ezredes

Szolgált Irakban és Afganisztánban, dolgozott a NATO-ban és a Pentagonban. 2018 óta a Magyar Honvédség védelmi innováció terén végzett átalakító munkáját vezette. 2020 októberétől csatlakozott az MCC csapatához a Vezetőképző Akadémia igazgatójaként. Dr. Porkoláb Imre többek között arról beszélt a Future Talks-ban, hogy mit jelent a hagyományostól eltérő gondolkodásmód képviselete a katonaságon belül. Az ezredes a Pentagonban azt tanulta, legfeljebb hét évre tudunk előre tervezni a technológia fejlődésének irama miatt.

Krizsó Szilvia

 

Szóba került Napóleon és az orosz, valamint a német hadvezetés is, s a beszélgetésből megtudhattuk, melyek a sikeres vezetéstechnikai módszer alapjai a hadseregben, s hogyan lehet mindezt a vállalati menedzsmentben alkalmazni.

Dr. Porkoláb Imre kitért a bürokratikus és a startup gondolkodásmód ötvözésének előnyeire, valamint arra, hogy mi az a kulcsmondat, amelynek alkalmazása által hitelessé válik egy vezető.

 

A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=ESFK5isnmwg

Facebook:

https://www.facebook.com/trademagazin.hu

Soundcloud:

https://soundcloud.com/trade-magazin

Spotify:

https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu

Trade magazin:

https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/

Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink