Disztribúciós központot nyitott a Lidl Hollandiában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 19. 09:43

Megnyitotta a Lidl európai disztribúciós központját a hollandiai Roosendaalban, amelyen keresztül valamennyi európai online rendelését teljesíti majd. A német diszkontlánc fokozatosan bővíti az alkalmazottak számát és raktárkészletét.

A kiskereskedelmi lánc már évek óta folytat online értékesítést Európában, online áruháza van például az Egyesült Királyságban, valamint a Benelux államokban.

A vállalat 2017-ben jelentette be egy nagy elosztóközpont Hollandiában való nyitására vonatkozó terveit, amit végül kénytelen volt elhalasztani a megcélzott üzleti parkban működő más vállalkozások tiltakozása miatt. A disztribúciós központ létrejöttét ellenzők attól tartottak, hogy a Lidl szállító járművei forgalmi dugókat okoznának a bekötő úton. A holland Államtanács végül 2020-ban igazat adott a Lidlnek.

A hat hektáron elterülő disztribúciós központban jelenleg 600 alkalmazott dolgozik, raktárkészlete pedig egy ütemtervnek megfelelően szakaszosan érkezik. A központ várhatóan 2023 nyarára fog teljes kapacitással működni.

Ecommerce News Europe

Kapcsolódó cikkeink