Díjazzák a fiatal vállalkozókat

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 25. 12:56

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2011-ben harmadik ízben hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ezúttal a Budapest Bankkal közösen. A díj a fiatal vállalkozói generáció jeles képviselőinek munkásságát ismeri el – azokat a vállalkozókat, akik fiatal koruk ellenére sikeresek a gazdasági életben, és jó példaként szolgálhatnak társaik számára.

A világ összesen 103 országában rendezik meg a Fiatal Vállalkozók Hetét, idén november 14-20. között. A kezdeményezés az Amerikai Egyesült Államokból indult négy évvel ezelőtt, amely mára világméretű eseménnyé nőttek ki magát. Célja, a világ fiataljai által a gazdasági fejlődés felgyorsítása, illetve a vállalkozni vágyó fiatalok segítése.

A hazai rendezvénysorozaton neves előadók tartanak prezentációt a fiataloknak, valamint alkalom nyílik személyesen is elbeszélgetni velük. Az előadók között megtalálható lesz Kürti Tamás /Kürt Zrt./, Balogh Levente /Szentkirályi Ásványvíz/, Zab Gábor /Red Bull Hungária/, Varga Árpád /Nemzeti Adó- és Vámhivatal/, ám a Vodafone Magyarország, a Google Magyarország, az IBM, a Siemens és még sok más neves vállalat képviselteti magát vezetőségi tagjai által.

A rendezvénysorozat egy Gálaesttel zárul, ahol találkozik a hazai meghatározó fiatal vállalkozói réteg az idősebb vállalkozókkal, multinacionális cégek vezérigazgatóival, akik kötetlen beszélgetések során inspirációval, ötletekkel, tanácsokkal szolgálnak a fiataloknak. Az esemény várhatóan későbbi üzleti kapcsolatok megalapozására is alkalmat ad majd.

Itt kerül átadásra az Országos Fiatal Vállalkozói Díj, és azon belül különdíjként első alkalommal az Országos Női Fiatal Vállalkozói Díj is. A két díj elbírálásának szempontrendszerében a zsűri figyelembe veszi a vállalkozás(ok) profilját, nyereségességét, a vállalati kultúrát, a szolgáltatás- és termékek minőségét, a díjazottak személyes motivációját és a vállalkozás(ok) társadalmi hasznosságát – írja a piacesprofit.hu.

Kapcsolódó cikkeink