Desszertet hozhatok?
A világ egyik legnagyobb, vendéglátóiparral foglalkozó piackutató cége, a Technomic novemberben közzétette az éttermi desszertek témájában világszinten végzett kutatásainak eredményét. A Dessert Global Menu Category Report a fogyasztói preferenciákat, az éttermi makrotrendeket, a desszertkategória trendjeit, a szezonális és ünnepi hatásokat, valamint a korlátozott idejű ajánlatok szerepét vizsgálta; itt néhány érdekes megállapítását idézzük.

A vendégek kétharmada rendelne desszertet az étteremben, ha az újdonság lenne számára
A legnépszerűbb éttermi desszert globálisan a fagylalt, nem kevéssel megelőzve a tortaféléket és lepényeket. A fogyasztók 66%-a világszerte gyakrabban rendelne desszertet az étteremben, ha találna olyan új lehetőségeket, amelyeket még nem próbál ki. 41%-uk szeretne több vegán vagy tejmentes desszertet látni az éttermi étlapokon (a kínai fogyasztóknál ez az arány 56%). 63% szívesen kér ebéd után a desszertet, ha tudja, hogy az ott, a helyszínen készül – ez a németek és az angolok 55%-ának fontos, a spanyoloknak és a franciáknak viszont 79, illetve 82%-ban. //
Ez a cikk a Trade magazin 2022.12-01. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Tápláló a szójaalapú húshelyettesítő
Sokan a szójáról úgy gondolják, hogy kevésbé tápláló, mint más…
Tovább olvasom >A húsevésen nem spórolnak a magyarok
A rezsin hajlandóak spórolni az emberek, a húson azonban csak…
Tovább olvasom >Egyre tudatosabbak a vásárlók a környezeti, társadalmi felelősségvállalás terén a KPMG szerint
Társadalmi felelősségük és szerepük vizsgálatára kényszerítette a cégeket a világjárvány…
Tovább olvasom >További cikkeink
Zöldfalak tisztítják a levegőt
Eddig inkább csak az esztétikai szempontokra koncentrálva írtunk a mostanában…
Tovább olvasom >Kínai hadsereg pizzatésztából – A nap képe
A híres kínai terrakotta harcosok pizzatészta-változatát a Pizza Express 500…
Tovább olvasom >Kapszulás tortilla – A nap videója
A kapszula-forradalom idején, jó tíz éve egy vállalkozás megalkotta a…
Tovább olvasom >