Ha az előző számainkban megjelent, nemzeti termékekről szóló sorozatunkban szereplő üzletek árui közül kiválasztanánk a legpopulárisabb, ugyanakkor legmagasabb színvonalú tételeket, akkor kapnánk meg a budaörsi, szerényen Delikátnak nevezett bolt választékát. Ez persze durva egyszerűsítés, de talán így érzékeltethetjük a legjobban az itt alkalmazott termékkoncepciót.
A tulajdonosok az év első kilenc hónapjában az árukészletet alakították, majd októberben megnyitották az üzletet. A hihetetlen igényességgel összeállított választék elemeinek háromnegyede nem kapható a „multiknál” – ez elvi kérdés volt –, de nagy hányadukkal máshol sem, vagy alig találkozhat a gurmand magyar vásárló. A környék kíváncsibb vendéglátósai legelőször állítólag a speciális sóféléket próbálták ki, de a fűszerek és más különlegességek is inspirálók lehetnek a kísérletező profi és amatőr szakácsoknak. A tervek szerint a Delikát nemsokára elnyeri végső formáját, azaz olyan olaszos stílusú hely lesz belőle, ahol a minőségi hústermékekből helyben készített szendvicseket kóstolhatnak a környék irodaházaiból érkezők egy jó kávé kíséretében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >