Culinaris bisztró

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 05. 05. 08:00

Már majdnem azt hittük, hogy Magyarországon nem lesz igazi, minden ízében hiteles bisztró, aztán most itt van nekünk a Culinaris. Alig kéttucat férőhely, ahogy annak lenni kell, két hosszú asztal mellett elhelyezve, sallang- és cicomamentes bútorzat, és ahogy ennek is lennie kell, a helyiséget a pult (A Pult) uralja. Az egész helyiség a meggyszín és a tojáshéjsárga harmóniáján nyugszik, világosak a falak, pirosas a pult, a bútorok, sárgásak az alátétek (a barna asztalokon harmonikus megoldás) és meggypirosak a szalvéták. Az asztalok mellett magasított bárszékek és a választék a falitáblán, krétával írva. Reggel nyolc és tizenegy óra között lehet reggelizni, déltől háromig ebédelni. A választék az első etapban állandó (omlett, croissant, sütemények, valamint olyan különlegességek, mint a spenótos, juhsajtos rétes, vagy épp a Naan kenyér Madras currys csirkével, vagy a tortilla avokádóval, babpürével, salsával).
A déli kínálat (kétféle leves, négyfajta elő- és főétel) naponta, kétnaponta változik. Különleges alapanyagban nincs hiány, hiszen a bisztró melletti Culinaris boltban minden beszerezhető, tulajdonképpen az egyszerű, letisztult külsejű vendéglátóhely bemutatóteremként működik.

Budapest V., Balassi B. u. 7.
Konyhafőnök: Kovács Éthien

Kapcsolódó cikkeink