Cukrászok, szakácsok és pincérek országos versenye Tatán
Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton Tatán. A vetélkedőn kétszáznál több cukrász, szakács, pék munkáját díjazzák, a felszolgálók pedig különleges alkalmakra szóló terítékeket mutatnak be – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A 15 éves hagyományra visszatekintő Farsang Kupán az ételművészet egyik ágaként külön kategória a cukorvirág-készítés. A versenyzőknek legalább hét virágból álló kompozíciót kell készíteniük. Fontos a botanikai pontosság, a bimbók és a kitöltő virágok nem számítanak teljes értékűnek, de a csokor kötelező elemei.
A versenyt idén először az új városi sportcsarnokban rendezik meg, az elkészült ételsorokat, süteményeket és terítékeket a nagyközönség 12 órától este ötig díjtalanul megtekintheti.
A csarnokban bemutatót tartanak a koktélosok, a zöldségszobrászok és a baristák, a karamellkészítők, valamint az Ászár-Neszmély Borvidék.
A versenyen mindent saját kezűleg, egyedül kell elkészíteni, semmilyen előre gyártott elemet nem használhatnak a versenyzők, akik között megtalálhatók a gasztronómia olimpiai, világ- és Európa-bajnokai.
A különböző ételkészítő szakmákat összefogó verseny jelentőségét növeli, hogy a tanulók együtt versenyeznek a felnőttekkel, akik tudásukkal és a nemzetközi versenyeken szerzett tapasztalataikkal motiválják a kezdőket a fejlődésre és a tanulásra. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nem könnyű a francia csigatenyésztőknek
A francia csigatenyésztők számára a tavalyi év kétségbe ejtő volt…
Tovább olvasom >Magazin: Fogd, vidd, edd!
Az elmúlt néhány évben a finger foodok markáns térnyerésének lehettünk…
Tovább olvasom >Megszülettek az „Inno d’Or – Év Innovációja 2021” verseny eredményei
A Trade magazin által életre hívott új verseny célja, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
FIGYELEM! ILYEN MÉG NEM VOLT! A Trade Marketing Klub ÁPRILISI ÜLÉSE TÉRTÉSMENTES!
Az egy éve tartó pandémiás helyzetben szeretnénk kedvet csinálni, kedveskedni…
Tovább olvasom >Lesújtóan hat a járvány a munkavállalók hangulatára: a járvány után robbanhat a fluktuáció
Nagyot fordult a munka világa az elmúlt egy évben: miközben…
Tovább olvasom >Hogyan lehet és kell egy márkának járványválságban kommunikálnia? Videókonferencia indul
Időpont: 2021. április 8. csütörtök, 9.00–15.10 Helyszín: Zoom videókonferencia Kedvezményes…
Tovább olvasom >