Csúcstalálkozóra készülnek a legjobb magyar borok

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 12. 07. 11:35

A 116 oldalas Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat pedig támogassa a borválasztásukban. A listán szereplő borokkal az érdeklődők a Borkollégium mesterkurzusain, valamint a 2018. december 8-án megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstoló rendezvényen közelebbről is megismerkedhetnek. Az exkluzív sétálókóstolóra több mint 50 kiállító hozza el 80 toplistás borát a Winelovers 100 magazinból.

A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin idén szeptemberi elindításával a cél nem volt kevesebb, mint megnevezni és bemutatni azt a száz magyar bort, amely a hazai és nemzetközi borversenyek eredményei, valamint a szakmai ajánlók javaslatai alapján összeálló mezőnyből a zsűri pontszámai alapján kiemelkedik.

Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő és habzóbor; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról.

A Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor magazin a toplistákon kívül izgalmas és friss, a magyar bor jelenét és jövőjét mérlegelő tartalommal jelenik meg. A zsűri elnökének felkért brit Caroline Gilby Master of Wine mellett a zsűritagok is megosztják a kóstolón szerzett tapasztalataikat. A magyar borok nemzetközi potenciálját egy másik Master of Wine segítségével elemzik. A magazin a borgasztronómia és a borkultúra fejlődését, a bormarketing, a címketervezés és a borversenyek témakörét is alaposan körüljárja. A Neszmélyi borvidék pedig 24 oldalas önálló mellékletben mutatkozik be.

Ebből kaphatnak ízelítőt, és ismerkedhetnek a magazinban szereplő borokkal az érdeklődők a Borkollégium mesterkurzusain, valamint a 2018. december 8-án megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstoló rendezvényen közelebbről is megismerkedhetnek.

Az exkluzív sétálókóstolóra több mint 50 kiállító hozza el 80 toplistás borát a Winelovers 100 magazinból és további 70 tétel is kóstolható lesz a díjnyertes borászatoktól. A borok iránt komolyabban érdeklődők pedig különleges és kötetlen pop-up kurzusokra ülhetnek be, ahol szakértők segítségével három témát járhatnak körbe. A 17:00 órakor kezdőd kurzuson bemutatkozik hazánk legjobb pezsgője (a 9. helyezett Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013), 18:00 órától a toplistás aszúk közül ismerhetünk meg hármat (Pajzos Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2013 – 6. helyezett, Espák Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2014 – 16. helyezett, Zsadányi Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2013 – 24. helyezett), 19:00 órától pedig Neszmély kincsei a chardonnay lencséjén keresztül, Kamocsay Ákos főborász vezénylésével.

 

Kapcsolódó cikkeink