Csomagolás: uniós támogatással fejleszt a CLB Packaging Kft.

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 24. 11:00

A CLB Packaging Kft. elindította az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében a különböző környezetbarát papíripari bevonó és adalékanyagok fejlesztési programját – jelentették be csütörtökön a projektindító rendezvényen, Budapesten. Az eseményen az is elhangzott, hogy a CLB Packaging Kft. háttér-infrastruktúrával segíti a Csend Hangja elnevezésű klasztert, amely az ötpárti támogatást élvező Weisz Fanni, a hallási fogyatékkal élő fotómodell kezdeményezéséhez kötődik.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter tagja, a CLB Packaging Kft. a Közép-Magyarországi Operatív Programban (KMOP) 134 millió forint támogatást nyert a 340 millió forintos programhoz. Ennek során két év alatt kifejlesztik a PLA lebomló és komposztálódó alapanyag felhasználását a kartondoboz-gyártásban adalékanyagként, illetve bevonó anyagként, valamint a piacra jutás feltételeinek erősítésére lézeres kivágó gépet vásárolnak – mondta Erdősi István, a cég ügyvezető igazgatója.

A rendezvényen bejelentették, hogy a CLB Packaging Kft. háttér-infrastruktúrával segíti a Csend Hangja elnevezésű klasztert, amely az ötpárti parlamenti támogatottságot élvező hallási fogyatékkal élő fotómodell és esélyegyenlőségi aktivista, Weisz Fanni kezdeményezéséhez kötődik, aki a siketek és nagyothallók esélyegyenlőségének javítását tűzte ki céljául.

A nyitórendezvényen Weisz Fanni szólt arról, hogy célja sorstársai segítése, és arra buzdította őket, ne adják fel a reményt, mert jó néhány példa mutatja, hogy a fogyatékkal élők is tudnak sikereket elérni.

Vass László, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora rámutatott: meg kell találni annak a módját, eszközét, hogy a fogyatékkal élők kommunikálni tudjanak, ezért a főiskola tagja szeretne lenni az esélyegyenlőség javítására létrejövő klaszternek.

Hegedűs Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője, a gazdasági és informatikai bizottság tagja hangsúlyozta, hogy magyar cégek összefogásával gazdasági sikereket lehet elérni a gyártás és innováció területén egyaránt, és elismeréssel szólt a speciális klaszter létrehozására irányuló kezdeményezésről.

Erdősi István, a CLB Packaging Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy társaságuk a szürkeállományban rejlő fejlesztési lehetőségekre épít, a lebomló és komposztálható PLA-bázisú alapanyag felhasználását kísérletezik ki elsősorban a dobozgyártás területén, és olyan csomagoló anyagot adnak a fogyasztónak, amely a fenntartható életet teszi lehetővé.

Debreczeni Zita modell, a rendezvény háziasszonya méltatta Weisz Fanni munkáját, amelyet sorstársaiért végez.
A rendezvényen levetítették a PLA-alapanyag felhasználási lehetőségéről készített film részletét, amely a Spektrum Televízióban lesz látható decembertől egy műsor részeként.

Weisz Fanni esélyegyenlőségi kezdeményezéseinek ötpárti parlamenti támogatásáról október 10-én adtak tájékoztatást a parlamenti pártok. Vujity Tvrtko, az akkori sajtótájékoztató moderátoraként azt hangsúlyozta, hogy “példátlan” az a koalíció, amely ebben az ügyben a parlamenti pártok között létrejött, és amely a fogyatékkal élők és az épeknek hívott emberek közötti árkokat akarja betemetni. Mint mondta, Weisz Fanni nem saját magáért, hanem minden fogyatékkal élőért tenni akar, mert egy olyan országban élünk, ahol sokszor nem fogadjuk el, ha valaki fogyatékkal él. A Weisz Fanni mögött felsorakozó ötpárti sajtótájékoztatón október 10-én a Fideszt Tapolczai Gergely és Hirt Ferenc, a KDNP-t Hargitay János, az MSZP-t Tóbiás József, az LMP-t Kaufer Virág, a Jobbikot Hegedűs Tamás, a független képviselőket pedig Szili Katalin képviselte.

(MTI)

Kapcsolódó cikkeink