Csokoládézó és bár Noir ChocoBar

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 27. 08:00

Kis félelemmel mentünk le a Noir pincéjébe; annyira közel van a Liszt Ferenc térhez – lehet itt “meghitt” csokoládézót működtetni?Nos, a meglepetés nagyon kellemes volt: bár a hely, ahogy pestiesen mondják, vérprofi, mégis száz százalékig hangulatos (többnyire nem túl didaktikus eszközöket alkalmazva ennek eléréséhez), a kiszolgálás pedig udvarias és kedves.

Csokoládézó és bár Noir ChocoBar

Csokoládézó és bár Noir ChocoBar

A közel félszázféle – 720-780 forint árú – forró italra, bármiből vannak is, a bársonyoson túl talán a harmonikus lenne a legtöbbet mondó jelző. 10-30 százalékkal drágábbak az alkoholos és fitnesz (benne magvak, puffasztott gabonaszemek és hasonlók) „kategóriájú” csokoládék. Bár a csokoládék táblás és cukrásztermékként való értékesítése nem meghatározó tevékenysége az üzletnek, de árulnak bonbonokat és trüffeleket kicsi, de „alapos”, csomagolt csokoládékat viszont nagy választékban.

Ottjártunkkor ugyan minden asztalnál a csokoládé valamilyen olvasztott formáját fogyasztották – ha nem csészében, akkor fondue-ként – de a Noir valódi bár: koktélokat, turmixokat nagy választékban kínálnak, többféle ciabatta közül lehet szendvicset választani, a profi borállvány pedig azért mégiscsak a Liszt Ferenc tér közelségére utal.

Budapest VI. kerület, Hegedű utca 6.

Kapcsolódó cikkeink