Csokoládépapír az Alzheimer-kór kezelésében?

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 03. 10:26

Az Alzheimer-kórosok gondozásával foglalkozó szervezetek úgy vélik, hogy a retró édességcsomagolás a régi emlékek felidézésével segíthet a betegeken. A brit Alzheimer Társaság a Nestlé archívumából kölcsönvett fotókkal kísérletezik – írta a mipszi.hu.

Csokoladepapir az Alzheimer-kor kezeleseben

A legtöbb ember számára kellemes emléket jelent a gyermekkori csokoládé- és cukorkaevés. A gyártóóriás ezért most „emlékeztető csomagolásokat” készített, hogy hozzájáruljon a nosztalgikus élmények felidézéséhez a demens pácienseknél. A vállalat hozzáférést biztosított az archívumához a gondozással foglalkozó szervezeteknek is, miután azok nyilvánvalóvá tették, hogy szerintük minden hasznos lehet a kezelésben, ami az érintetteket az „aranykorra” emlékezteti.

A régi csomagolásba helyezett mostani termékek az Alzheimer Társaság tanácsára készültek, és két csoport segítségével tesztelik őket. A több évtizeddel ezelőttről ismerős képek, illetve a már nem létező finomságokat ábrázoló fotók kellemes lehetőséget biztosíthatnak a terápia kiegészítésére. A „csokoládés pite” névre hallgató édesség például buborékos tejcsokoládét és karamellát rejtett annak idején, az apró gyümölcsökre hajazó gumicukor pedig a kor slágere volt. „Még olyan egyszerű dolog is, mint egy régi édességcsomagolás, segíthet a boldog idők felidézésében. Az ezzel kapcsolatos tevékenység segíthet a gondozókkal és a családtagokkal való minőségi időtöltésben, illetve hozzájárulhat az Egyesült Királyságban élő 800 000 demenciával küzdő idős ember életminőségének javításához” – magyarázta Alison Cook, az Alzheimer Társaság szóvivője. „Szívesen megosztjuk archívumunkat a lehető legszélesebb közönséggel a cél érdekében” – tette hozzá James Maxton, a Nestlé munkatársa.

Kapcsolódó cikkeink