Csokoládét gyárt a világ egyik legjobb étterme
A spanyol El Celler de Can Roca éttermet a Restaurant Magazine kétszer is a világ legjobb éttermének választotta, ráadásul 2009 óta három Michelin csillaggal is büszkélkedhet. A járvány miatti leállás azonban új irányba vitte a vállalkozást, és saját csokoládégyárat alapítottak Casa Cacao néven – írja a CNBC nyomán az origo.
fotó: timeout.com
Az El Celler de Can Roca éttermet három testvér – Joan, Josep és Jordi – alapította és ők szervezték meg a csokoládégyárat is, amely ráadásul egy luxushotellel egy épületben található.
A Casa Cacao jelentése a csokoládé háza, és a legfiatalabb testvér, a pékséget is üzemeltető Jordi Roca vezeti.
A gyár Girona belvárosában, egy ötemeletes történelmi épületben van,
ahol a Hotel Casa Cacao 15 szobás luxushotel is található.
A luxushotelt márvánnyal és keményfával díszítették, amit helyi kézművesek készítettek, az ágyneműhöz pedig biopamutot használtak.
Jordi Rocát a William Reed Business Media 2014-ben a legjobb cukrásznak nyilvánította.
A Casa Cacaóban pedig a kakaóbabtól kezdve a pörkölésen át a kész formázásig, mindent helyben végeznek, miközben a kész csokoládékat a kávézóban meg is lehet kóstolni, illetve meg lehet vásárolni – ráadásul a csomagolóanyag újrahasznosított kakaószálból készült.
„Kakaóbabot hat mezőgazdasági termelőtől veszünk” – nyilatkozta Jordi Roca. A hat termelő közé tartozik a perui őslakos Awajún emberek, kolumbiai Arhuaco közössége, valamint a venezuelai rangos Hacienda Cacao Caribe farmja.
A kávézóban hat tejalapú csokoládé (három tehéntejjel, kettő juhtejjel, és egy kecsketejjel) készül, valamint két speciális csokoládé a Macallan Double Cask whiskyben áztatott kakaóbabból, a másik mandarinos és édesgyökeres mártással készül. Továbbá a vendégek szezonális csokoládékét, kenhető krémeket, csokoládés italokat és süteményeket is fogyaszthatnak. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >Rozéfröccs és extra sok kedvezmény várja országszerte a bringásokat a hétvégén
Idén sem maradhat el a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvége, amit április 20-21-ére…
Tovább olvasom >Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint
Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >