Csődvédelembe menekült az Arany Bika tulajdonosa

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 18. 00:01

Csődöt jelentett az arany bikát tulajdonló Cívis Hotels Zrt., ezzel egyelőre megmenekült az FHB által indított felszámolási eljárástól.

A cégvezetés elmondta, hogy egy 35 millió eurót ígérő befektetővel tárgyalnak, kérdés, hogy mennyire lesz ténylegesen vonzó falat a hét albetétre tagolt, nyakig adósságban úszó szállodakomplexum a tőke számára.
A nehéz helyzet kialakulásában oroszlánrésze van a turizmus országos válságának, ami miatt a saját bevételek jóval alatta maradnak a kiadásoknak, s az üzemi veszteség 38 százalék – közölte a lapnak Hupuczi László vezérigazgató.
A gondokon úgy próbálnak úrrá lenni, hogy ingatlanjaik egy részét értékesítik, illetve november végén csődvédelmet kértek. Közben a befektetőkkel tárgyalnak egy 35 millió eurós reorganizációs projektről . A Magyar Nemzet kérdésére, hogy tárgyalnak-e tőkebevonásról versenyképes szállodalánccal, Hupuczi László úgy válaszolt: "Van a körben ilyen potenciális érdeklődő, ez lehet akár a Hilton is".
A november végén kért csődvédelem 90 napra védelmet jelent a felszámolás elrendelésével szemben, ám csak a korábbi tartozásokra. A folyó fizetéseket továbbra is teljesíteni kell, s egyezségre kellene jutni valamennyi hitelezővel is ahhoz, hogy a reorganizáció sikeres legyen – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkeink