Csődegyezség után újraindul a Szenna-Pack

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 14. 12:08

Már készül a termelésre a Szenna-Pack új tulajdonosa, az ír Ardagh-csoport, a korábbi 120 mellett további 180 dolgozó felvételével is számolnak – írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

Az aerosolos palackokat gyártó szennai cég évi 140-150 milliós gyártókapacitással működött a három-négy évvel ezelőtti fejlesztések idején, ám a kamatterhek és a hitelszűke végül maga alá temette a dinamikusan bővülő, száz százalékig kihasznált és szinte teljes egészében exportra termelő magyar cégcsoportot. A múlt év júliusában indult csődvédelmi eljárást novemberben csődegyezségi megállapodás követte.

Bierer János, a negyedszázados családi vállalkozás ügyvezető-tulajdonosa megmentette a felszámolástól a társaságot, de a csődvédelem csak egy világcég, a csomagolóipari Exal/Boxal 4,3 milliárd forintos ajánlata révén lehetett sikeres. (Az amerikai Exal európai leányvállalatát, a Boxalt időközben megvásárolta az üveg- és fémcsomagolásban piacvezető ír Ardagh-csoport, amely most újraindítja a termelést a gyárban.) A cég logóit rövidesen lecserélik, az induláshoz, a hat gépsor egy részének elindításához azonban még egy-két hónapnyi előkészületre és karbantartásra is szükség van.

A csődegyezségi megállapodás az elmúlt hetekben emelkedett jogerőre, a 94 százalékban elfogadott hitelezői megállapodás, s néhány fellebbezés után. A 120 dolgozó csaknem egy évi elmaradt bérét és annak kamatait egy hete fizették ki az eddig banki letétben lévő vételárból, s a mintegy száz hitelező is pénzhez jutott – olvasható a megyei napilapban. (tozsdeforum.hu)

Kapcsolódó cikkeink