Csirkék tízezreit vágták le a madárinfluenza-fertőzés miatt Kantonban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 21. 10:30

Több mint 80 ezer csirkét vágtak le kényszerből a dél-kínai Kanton tartomány Csuhaj városában, mert egyes példányokban kimutatták a madárinfluenza H7N9-es altípusát – jelentette a kínai média.

baromfi-ok

A helyi Jinfeng Poultry Co. baromfitenyésztő vállalat területét öt tonna szerrel fertőtlenítették az állománytól megszabadított ólakat.

A H7N9 feltűnése – 2013 márciusa – óta az ország baromfiágazata jelentős veszteséget volt kénytelen elszenvedni. A piacok bezárásával több mint 40 milliárd jüan (6,42 milliárd dollár) kár keletkezett.

Kínában csak az idén több mint 120 új humán megbetegedést regisztráltak, ezekből legalább 36 volt halálos kimenetelű. Az esetek többségében a fertőzött korábban valamilyen módon kapcsolatba került szárnyasokkal. A vírus emberről emberre terjedését továbbra sem látják bizonyítottnak.

A Hszinhua hírügynökség a közelmúltban idézte Li Lan-csüan akadémikust, aki szerint májusban piacra kerülhet a madárinfluenza H7N9-es törzse elleni oltóanyag. Álláspontja szerint addig is a leghatékonyabb védekezés ellene az élőállat-piacok bezárása. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink