Csaknem félmilliárd forintból új ipari terület épül Medgyesegyházán

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 09. 25. 11:05

Mintegy nyolc hektáron új ipari területet alakítanak ki Medgyesegyháza belterületén – közölte a Medgyesegyházi Ipari Park Beruházó és Fejlesztő Nonprofit Kft. kedden az MTI-vel.

Az Európai Unió által támogatott Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 450 millió forintos vissza nem térítendő forrás segítségével az önkormányzat tulajdonában álló területen kiépítik a leendő ipari park alapinfrastruktúráját, a víz-, szennyvíz-, a gáz- és a villanyhálózatot, valamint a terület megközelítését segítő utat, parkolót létesítenek – mondta Nagy Béla, a város polgármestere (független).
A tervek szerint jövő nyárra elkészülő beruházás hozzájárul az ipari területre betelepülni szándékozó cégek telephelyeinek a fejlesztéséhez, azok elérhetőségének a javításához, továbbá megyei szintű gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő hatást is kifejt – tette hozzá.
A polgármester megjegyezte: eddigi értesülései szerint 3-4 cég mutat komoly érdeklődést a fejlesztés kapcsán, ám ez még változhat a kivitelezés során. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink