Egyedi, cégekre szabott standokra van igény

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 02. 16. 10:07

A kiállítástervező és standépítő cégek ügyfelei egyre inkább igénylik a teljes körű kiszolgálást és a kulcsrakész kivitelezést. Manapság már alapvető elvárás, hogy a kivitelező a stand felépítése mellett a kiállításon való részvétel egyéb aspektusaiban is mindenre kiterjedő támogatást nyújtson, ezáltal sok pluszmunkától kímélve meg a kiállító cég alkalmazottait.

– Mi az egyedi standok népszerűségének növekedését látjuk. Ügyfeleink leginkább a letisztult, minimalista dizájnnal rendelkező standokat keresik. Az ívelt formák és a különféle innovatív világítási módszerek (hátulról megvilágított elemek, szórt LED-világítás, színes fények stb.) különösen népszerűek – mondja Nováczky Csaba, a STUDIO NOVA Kft. szenior projektmenedzsere.

Eberhardt Gábor, a MODUL’GP Kft. kiállítástervezője szerint az aktuális trend Magyarországon a nyitott, világos standtípus, amely átjárható, egyszerű vonalvezetésű, szellős kialakítású. Újabban nem feltétlenül a forgalmazott terméken, sokkal inkább a kapcsolatteremtésen, az image-építésen, valamint az újdonságmegjelenítésen van a hangsúly.

A kiállítástervező úgy látja, a régi személyes tárgyalások lassan kiveszőben vannak, a helyüket átvette az online ügyintézés. Ennek negatív hatását abban észlelik, hogy sok információ elveszik, így egyre többet kell módosítani a standterveken, egyre rövidebb határidőket kapnak a tervezésre. Építéskor pedig már csak a kulcsrakész standkialakítás jöhet szóba, amikor a megrendelőik csak a standátvételre jönnek el, hogy belakják azt.

Kapcsolódó cikkeink