Magazin: Nekünk is tanul a gyerek
Csak elsőre tűnik közhelyesnek a gyermekek számára indított főzőtanfolyam; a téma sok szempontból lehet érdekes egy ország gasztronómiai fejlődése szempontjából. Nemrégiben a német szakácsszövetség indított ilyen képzést azzal a céllal, hogy már általános iskolás korukban a tudatos táplálkozás irányába ösztökéljék a gyerekeket. A szakemberek megismertetik tanulóikat az élelmiszerekkel, a fogások alapanyagaival és elkészítésük módjával is – mindezt természetesen úgy, hogy a foglalkozások örömteli játéknak, és ne unalmas tanórának tűnjenek.Nem a „főzőkanál-használat” a fő téma: a gyerekek kirándulásokat tesznek, például egy spárgatermesztő gazda birtokára, és ott elkészítenek egy igazi ínyencmenüt. A témák között szerepelnek még a fűszernövények, a zöldségek (ennek keretében egy bioudvarba látogatnak el) és a gombák – ez utóbbi pedig egy erdei túrát foglal magába.
A szülők által is gyorsan megkedvelt akcióról, annak tapasztalatairól a programban dolgozó szakácsok kollégáikat és az iskolákat is készséggel tájékoztatják. A projektet nemcsak az MNGSZ figyelmébe ajánljuk jó szívvel!. //
Kapcsolódó cikkeink
Szakácsolimpia
A négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban zajlott le…
Tovább olvasom >Tovább nő a kártyás fizetések aránya Németországban
Az EHI Retail Institute adatai szerint a német kiskereskedelmi szektorban…
Tovább olvasom >Megvette a Vegan Food Group a német TofuTownt
A Vegan Food Group eddigi legnagyobb akvizíciója keretében vásárolta meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szakácsolimpia
A négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban zajlott le…
Tovább olvasom >Meglepő ízibridek – A nap képe
Szeretjük a csokoládét! Sokunk kedvenc chiliszósza pedig az évekkel ezelőtt…
Tovább olvasom >Szélsőségek koktélpohara – A nap videója
Nem próbálnánk megjósolni, csúcsbárokban mennyire alkalmaznák, de a nagyon forró…
Tovább olvasom >