Charlotte cukrászda

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 03. 08:00

Adott egy remek adottságú, 150 négyzetméter alapterületű üzlet és egy jó helyismeretű, a Vámház körút környékén vendéglátós munkáját nem most kezdő (társ)tulajdonos. A környéken számtalan étterem és söröző működik – többnyire sikeresek. Idegenforgalmi vonzáskörzetről van szó, és a környéken zajló felújítások is befejeződnek belátható időn belül. Rövid piacfelmérés után a döntés: cukrászda! Dióhéjban ez a nyárutón nyílt budapesti Charlotte cukrászda előtörténete.

Charlotte Cukrászda

Charlotte Cukrászda

A láthatóan igényesen, nem kis pénzből kialakított üzletnek pörögnie kell – ehhez, úgy tűnik, a tulajdonosok minden feltételt megpróbáltak biztosítani. Az akár barátinak is nevezhető nyitóárak egyelőre a sűrű fillér elvének alkalmazására utalnak. A helyben főzött, látványosan prezentált kézműves fagylaltok tartalma is a külcsínnek megfelelő: minden 4 literes tégelyben 1 kilónyi gyümölcs gondoskodik a friss ízről. Az üzlet „specialitása”, természetesen a névadó tortácskák mellett, a semmivel össze nem téveszthető trüffeltorta.

Az italválaszték cukrászdákra nem jellemzően széles: frissen facsart gyümölcslevek, égetett szeszek és koktélok mellett kimagaslóan nagy a kávéspecialitások száma, és négyféle sör is kapható. A lila szín dominanciájára épülő art decós belső semmiben nem illeszkedik a környékhez és annak hangulatához, de pont ez a különleges enteriőr viszi el egy másik világba az utcáról betérőt.

Charlotte cukrászda, Budapest, Vámház körút 14.
Sütemények: Takács Ágnes, Fagylalt: Hajdú János
Tervező: Debrák György, Wieser Katalin

Kapcsolódó cikkeink