Célpontban a Vendéglátás – 2011. augusztus 6-7., Kunszentmiklós

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 16. 10:21

A Vendéglátóiparban Dolgozók I. Országos Fesztiválja és Vására szervezői sok szeretettel várnak minden érdeklődőt augusztus első hétvégéjén Kunszentmiklóson. A kétnapos esemény kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és profiknak egyaránt érdekes és hasznos időtöltést kínál. A gyermekeket színes programok valamint játszóház, a felnőtteket pedig a magyar gasztonómia és vendéglátás jelenlegi helyzetét és jövőjét taglaló izgalmas előadások, diszkurzusok várják.

Az ingyenes fesztivál lehetőséget kínál a vendéglátóiparban dolgozóknak, hogy találkozzanak a szakma meghatározó szakembereivel és az iparágban érdekelt állami felügyelőhatóságok (pl: Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, Megyei Tisztifőorvos, Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, stb.) előadóival.
Fontos hangsúlyt helyeztek a szervezők az egészséges táplálkozás kérdéskörére. A témakörön belül többek között az immunológia mestere, Prof. Dr. Dávid Tamás, és Rendekné Olga – Slow Food Mozgalom képviselője tart előadást.

A fiatal vendéglátós tanulók számára bizonyosan fontos tapasztalatszerzési lehetőséget nyújt majd Merczi Gábor (Gundel Restaurant Executive Chef) Vagy Épp Pántyéné Horváth Klára Stílus-Kommunikátor előadása.

Az előadásokat követő rövid fórumokon aktuális kérdéseikre kaphatnak választ a fesztivál résztvevői, mely kiváló tapasztalatgyűjtési, egyben fejlődési lehetőséget nyújt.

A szervezők szeretnék elérni, hogy e nem mindennapi szakmai-, és közönségrendezvény – melyhez hasonlót még nem rendeztek hazánkban – ne csak a vendéglátóipari képviselők szakmai „kongresszusa” legyen. Reményeik szerint ez a rendezvény közelebb hozza egymáshoz a vendéglátóipar számára értékes és kiváló minőségű alapanyagokat előállító hazai őstermelőket, a feldolgozó vendéglátós szakma képviselőit, valamint a termékeket elfogyasztó vendégeket.
A szakmai részeken túl a civilektől, a gazdasági társaságokig mindenki számára kiváló programnak ígérkezik a fesztivál keretein belül megszervezésre kerülő Főzőverseny és Grillbajnokság is, ahol szakmai, hobby és üzleti kategóriában lehet majd nevezni.

A Főzőverseny zsűrijében olyan nevek kaptak helyet, mint Merczi Gábor (Gundel Restaurant), Pap Lajos (La Fiesta Party Service), vagy Kiss Krisztián (Cascade Étterem). A Grillbajnokságot a Magyar Grillszövetség segítségével hozták létre a szervezők. Ezen felül olyan különleges programmokkal is

várják a fesztiválra érkezőket, mint a „Vendéglátók Szépe 2011” szépségverseny, vagy a motorszépségverseny. A szervezők egészen augusztus 05-ig várják a jelentkezéseket a versenyekre.
A fesztiválhangulatról a nagy és kisszinpadon fellépő énekesek, különböző stílusú zenekarok, hagyományőrző csoportok, a játékos pincérvetélkedők, és egyéb versenyek (ulti, sakk, snóbli) gondoskodnak.
A Vásár keretében a fesztivál ideje alatt lehetőség lesz kizárólag magyar termelők és kézművesek által készített termékek, portékák megvásárlására is.

A programokról további információ a www.facebook.com/celpontbanavendeglatas oldalon érhető el.
További információk: Asztalos István, T.: 30 290 5625

Kapcsolódó cikkeink