Célpontban a Vendéglátás – 2011. augusztus 6-7., Kunszentmiklós
A Vendéglátóiparban Dolgozók I. Országos Fesztiválja és Vására szervezői sok szeretettel várnak minden érdeklődőt augusztus első hétvégéjén Kunszentmiklóson. A kétnapos esemény kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és profiknak egyaránt érdekes és hasznos időtöltést kínál. A gyermekeket színes programok valamint játszóház, a felnőtteket pedig a magyar gasztonómia és vendéglátás jelenlegi helyzetét és jövőjét taglaló izgalmas előadások, diszkurzusok várják.
Az ingyenes fesztivál lehetőséget kínál a vendéglátóiparban dolgozóknak, hogy találkozzanak a szakma meghatározó szakembereivel és az iparágban érdekelt állami felügyelőhatóságok (pl: Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, Megyei Tisztifőorvos, Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, stb.) előadóival.
Fontos hangsúlyt helyeztek a szervezők az egészséges táplálkozás kérdéskörére. A témakörön belül többek között az immunológia mestere, Prof. Dr. Dávid Tamás, és Rendekné Olga – Slow Food Mozgalom képviselője tart előadást.
A fiatal vendéglátós tanulók számára bizonyosan fontos tapasztalatszerzési lehetőséget nyújt majd Merczi Gábor (Gundel Restaurant Executive Chef) Vagy Épp Pántyéné Horváth Klára Stílus-Kommunikátor előadása.
Az előadásokat követő rövid fórumokon aktuális kérdéseikre kaphatnak választ a fesztivál résztvevői, mely kiváló tapasztalatgyűjtési, egyben fejlődési lehetőséget nyújt.
A szervezők szeretnék elérni, hogy e nem mindennapi szakmai-, és közönségrendezvény – melyhez hasonlót még nem rendeztek hazánkban – ne csak a vendéglátóipari képviselők szakmai „kongresszusa” legyen. Reményeik szerint ez a rendezvény közelebb hozza egymáshoz a vendéglátóipar számára értékes és kiváló minőségű alapanyagokat előállító hazai őstermelőket, a feldolgozó vendéglátós szakma képviselőit, valamint a termékeket elfogyasztó vendégeket.
A szakmai részeken túl a civilektől, a gazdasági társaságokig mindenki számára kiváló programnak ígérkezik a fesztivál keretein belül megszervezésre kerülő Főzőverseny és Grillbajnokság is, ahol szakmai, hobby és üzleti kategóriában lehet majd nevezni.
A Főzőverseny zsűrijében olyan nevek kaptak helyet, mint Merczi Gábor (Gundel Restaurant), Pap Lajos (La Fiesta Party Service), vagy Kiss Krisztián (Cascade Étterem). A Grillbajnokságot a Magyar Grillszövetség segítségével hozták létre a szervezők. Ezen felül olyan különleges programmokkal is
várják a fesztiválra érkezőket, mint a „Vendéglátók Szépe 2011” szépségverseny, vagy a motorszépségverseny. A szervezők egészen augusztus 05-ig várják a jelentkezéseket a versenyekre.
A fesztiválhangulatról a nagy és kisszinpadon fellépő énekesek, különböző stílusú zenekarok, hagyományőrző csoportok, a játékos pincérvetélkedők, és egyéb versenyek (ulti, sakk, snóbli) gondoskodnak.
A Vásár keretében a fesztivál ideje alatt lehetőség lesz kizárólag magyar termelők és kézművesek által készített termékek, portékák megvásárlására is.
A programokról további információ a www.facebook.com/celpontbanavendeglatas oldalon érhető el.
További információk: Asztalos István, T.: 30 290 5625
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >