Carpe Diem cukorbetegeknek

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2012. 11. 23. 10:08

Ma Magyarországon körülbelül hétszázezer regisztrált cukorbeteg él, de az orvosok szerint a látens betegekkel együtt egymillióra tehető a számuk. Ezért egyre nagyobb igény alakult ki az utóbbi években a diabetikus édességek iránt – idézi a gsztujsag.com Dömötör Miklóst, a budapesti Radisson Blu Béke Hotel igazgatóját, aki sajtótájékoztató keretében mutatta be a ház új cukormentes édességeit.

A sütemények elkészítése során Bechmann György cukrászmester és csapata nyírfacukrot, mandula vagy mogyorólisztet használ, valamint fontos szempont volt az is, hogy az esztétikai és íz élmény ne csorbuljon. Ha a vendégek a széles kínálat láttán nem tudnának választani, akkor a kalória és szénhidráttartalom pontos feltüntetése is segítségükre lehet ebben. Hosszas kísérletező munka után született meg az a hat desszert, amely ezeknek az elvárásoknak megfelel, és méltó tagja lehetnek a szálloda Zsolnay Kávéház széles repertoárjában.

A kínálatban többek között megtalálható a mogyorólisztes tonkababbal ízesített „Madrigál”, az ”Erdei gyümölcs tartlet”, a kukoricapehely talpon nyugvó „Csokoládés paradoxon”, a kókuszos, joghurtos „Rózsa szíve”, valamint a mandarinos piskótára felvitt Baileys ízesítésű „Carpe Diem” – azaz élj a mának.

Kapcsolódó cikkeink